.

El petrolier Meuse

Amb una eslora de 157 metres i un desplaçament de més de 17.000 tones, el buc petrolier “Meuse” fa escala del 5 al 8 de desembre a Tarragona, després d’un ensinistrament al Mediterrani al costat d’altres unitats de la Marina francesa. Compta amb 160 mariners que visitaran la ciutat en els respectius permisos.

La missió principal de la “Meuse” és subministrar als bucs francesos o de l’OTAN, sigui en combustible, material o queviures. És també el petrolier especialitzat en el suport d’un grup aeronaval, i va conduir moltes missions amb el portaavions “Charles de Gaulle”. La seva especificitat és el transport del querosè per als caces de tipus “Rafale” i “Súper Étendards modernitzats”(SEM). Definit com a “Unitat d’Alt Valor” (HVU en anglès), el petrolier és un element imprescindible per a l’autonomia d’una flota quan es desplega.

En el marc d’aquesta escala, el capità de fragata Emmanuel Müller, comandant de la “Meuse”, acollirà a bord a diverses autoritats locals. El buc també rebrà la visita de diversos grups, incloent alumnes del Col·legi Francès de Reus. Encara que no està obert a visites fora d’aquests grups previstos, el buc estarà atracat al dic de Llevant i visible des de la part alta de l’Escullera.

El petrolier “Meuse” està en servei des de 1980 i ha contribuït, entre uns altres, a l’Operació Harmattan en les costes de Líbia en 2011. Serà donat de baixa el proper any com a part de la reestructuració del Ministeri de Defensa francès. Totalment operatiu segueix disponible per participar en qualsevol missió que pugui sorgir.