.

La Comissió Bilateral la van formar els respectius equips de govern i alguns dels partits a l'oposició de Tarragona i Reus el passat novembre

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha comunicat per escrit als ajuntaments de Tarragona i Reus l’imminent creació d’un grup de treball específic per estudiar la millora de les comunicacions mitjançant serveis de transport públic de viatgers per carretera entre les dues ciutats, i molt especialment per analitzar els desplaçaments entre els campus universitaris. El grup de treball el formaran tècnics de la Generalitat i dels dos consistoris.

La tinent d’alcalde de mobilitat, Begoña Floria, ha parlat amb el Tarragona21 afirmant que “és molt important aquest pas perquè pensem que la mobilitat s’ha de potenciar en el territori”. Floria ha comentat que “ja està bé que es prioritzi la comunicació entre els campus universitaris” però que no “s’ha d’oblidar el tema ferroviari” insistint en el tercer fil pel transport de mercaderies però, sobretot, en la creació “d’una connexió ràpida amb Barcelona mitjançant un sistema de rodalies”.

La tinent d’alcalde ha reiterat la seva opinió al Tarragona21 que Tarragona ha de tenir un sistema de trasllat de passatgers com el de Lleida o Girona, “on el trajecte des de Tarragona fins a Barcelona no superi els 45 minuts”.

Els ajuntaments valoren molt positivament la proposta de la Generalitat que atén així la petició formulada explícitament per la Comissió Bilateral el passat 24 de novembre a la segona sessió de treball que va tenir lloc a Reus i que recull una llarga reivindicació dels ciutadans del territori.