.

El riu Siurana

El riu Siurana

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 28 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 30 de novembre, no s’han registrat accidents de trànsit mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Pel que fa a la situació de rius i rieres, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha anat informant durant l’episodi de l’augment significatiu dels cabals dels rius. Els rius Ter, Muga, Llobregat, Fluvià i Foix són els que comporten més risc i han assolit el seu nivell d’alerta i perill. Segons l’ACA, el riu Llobregat porta un cabal molt superior a l’habitual, registrant un cabal de 400m³/s a l’alçada de Castellbell i el Vilar i a Sant Joan Despí. El Siurana, el Congost, el Besòs, l’Anoia, el Cardener, el Tordera i el Francolí baixen també amb els cabals força superiors als habituals però encara dintre de la normalitat.

Si les pluges persisteixen, es poden donar inundacions a les zones properes de les seves lleres. D’altra banda, s’estan duent a terme maniobres de desguàs a diferents punts de la xarxa hidrogràfica que poden comportar l’augment dels cabals d’aigües avall dels embassaments: Pasteral, Susqueda, Sau, la Baells, la Torrassa, Tavascan i Cardet. L’embassament de Foix segueix sobreeixint.

Carreteres tallades a les 20h, de diumenge

–       C-252 Far d’Empordà i Figueres (inundades i tallades)
–       C-31 Vilamalla (inundada i prohibida la circulació a turismes)
–       GIP-5129 Vilafant (inundada i tallada)
–       GIV-6219 Siurana (inundada i tallada)
–       GIV-6226 Garrigàs (inundada i tallada)
–       GIV-6043 Castelló d’Empúries (inundada i tallada)