Els tres sindicats majoritaris de Correus han programat una concentració davant de la seu d’hisenda a Tarragona el migdia d’aquest dimarts com a acte simbòlic i de protesta. Demà passat la Marea Postal arribarà a Madrid amb una marxa on assistiran tots els delegats sindicals i treballadors de Correus que es calcula que pot arribar a les 8000 persones i que anirà fins a la seu de la SEPI. Uns 150 treballadors de correus a Catalunya i uns seixanta de la demarcació de Tarragona s’espera que es deplacin fins a Madrid per assitir a aquesta Marea Postal.
Els sindicats han anunciat també que el 22 i 23 de desembre s’ha presentat la proposta de fer una possible Vaga General al servei de Correus en cas de que el govern i l’empresa no hagin entrat a negociar.
Des dels sindicats s’ha parlat de jornada i concentració històrica ja que a les protestes hi ha representats per primer cop a la història de l’empresa els tres agents sindicals principals i això significa que el 80% de treballadors estan representants també en les accions.
La demanda d’un conveni col·lectiu nou i una millora de l’estatut salarial dels treballadors a més a més de la disminució de llocs de treball temporals són algunes de les demandes que s’han fet des dels sindicats.
El fet de buscar les singularitats de l’empresa i una adaptació de la proposta de l’estat a les característiques de les tasques que es desenvolupen a Correus són el cavall de batalla al que s’agafen els treballadors per intentar modificar i millorar les seves condicions laborals.
El representant del sindicat CSIF a Tarragona, Toni Cruz, ha parlat d’ERE encobert i ha denunciat que no s’estan cobrint les vacants dins l’empresa.
Per la seva banda el representants d’UGT, Enrique Martín i de CCOO, Ramon Romeu, s’han mostrat contundents a l’hora d’exigir a l’Estat que aquest actui per a frenar la privatització del servei en mans d’empreses externes que segons els dos secretaris sindicals, “només volen menjar-se el tros de pastís que els agrada”, fent referència a grans ciutats i deixant de banda els pobles.
Els tres representants sindicals han insistit en defensar l’empresa pública i han parlat de servei essencial als ciutadans que hauran de pagar si s’acaba privatitzant segons ells.
Des de l’any 2011, en total 8000 s’han perdut 8000 llocs de treball segons els sindicats a Correus. Aquesta manca de personal i la precarietat salarial fan que el servei es vegi afectat en algunes zones.