.

Pràctiques contraincendis del polígon químic

Els Parcs Químics de Seguretat de l’AEQT han ampliat el servei de resposta en emergències amb l’adquisició d’un nou vehicle de sistema d’aigua mòbil a gran escala, l’Hytrans. Aquest és un vehicle i bomba flotant d’11.000 litres/minut, a una pressió de  3,9 bars.

L’adquisició d’aquest vehicle és un acord entre Bombers de la Generalitat, Port de Tarragona i els Parcs  Químics de Seguretat per donar resposta  a grans emergències i grans incendis.

A conseqüència d’aquesta nova adquisició, i amb l’objectiu de millorar la resposta i la coordinació dels respectius equips d’emergència, s’han realitzat una sèrie de jornades de formació i pràctiques al Port de Tarragona.

Aquestes jornades s’han realitzat conjuntament amb Bombers de la Generalitat durant unes jornades que simultaniejaven la formació teòrica i la pràctica. La pràctica es va realitzar al dic de Llevant del Port de Tarragona i, a banda de diversos camions tant dels Parcs Químics com dels Bombers de la Generalitat; hi han intervingut  tres remolcadors del Port (Sasemar, Repasa i Renave) per a practicar la recollida d’aigua directament dels remolcadors.

En aquestes jornades de formació hi ha estat present, per torns, tots els bombers dels Parcs Químics i també el personal propi de les empreses associades.

La integració del vehicle a la flota dels Parcs Químics de Seguretat és una mostra del desenvolupament constant dels Parcs Químics, que treballen permanentment per mantenir actualitzats i suposar una eina de suport als sistemes de seguretat propis de les empreses associades, al Port de Tarragona i als cos dels Bombers de la Generalitat.