.

L'alcalde Ballesteros escoltant la portaveu d'ICV-EUiA, Arga Sentís, durant la seva intervenció en la sessió plenària

En el torn de preguntes del ple celebrat aquest divendres a l’Ajuntament de Tarragona, tant CiU com PP han demanat per la situació del Jardi Smart de la Tabacalera i els costos reals d’aquest jardí, segons CiU, “un jardí smart no massa intel·ligent”. Els dos partits han rebut resposta del PSC per part de l’alcalde Ballesteros, que ha afirmat que la resposta la tenen en l’aprovació del punt per donar compte de les actuacions executades per via d’emergència, on el jardí vertical “és una d’aquestes actuacions on es buscarà fer una intervenció amb la màxima agilitat possible”, afegint que els dos grups “tindran la resposta que demanen abans del següent plenari”.

Després del ple, el govern ha emès una nota en què assegura que “el cost del manteniment està dins dels paràmetres dels altres parcs” i subratlla que, actualment, “el Jardí Vertical estalvia 10.000 euros l’any en consum d’aigua”. Segons sosté el comunicat, l’Ajuntament de Tarragona va realitzar el passat mes d’octubre la reparació i reposició de diferents xarxes de recollida d’aigües del Jardí Vertical de la Tabacalera, provocades per les intenses pluges. Amb l’arranjament s’ha donat per resolt el problema que s’havia produït en el desaigüe; el cost dels treballs ha estat de 4.721 euros, així ho ha explicat la consellera d’Espais Públics, Ivana Martínez, en una visita efectuada avui per la tarda al Jardí Vertical.

El Jardí Vertical de Tarragona és “un referent mundial tant pel seu tamany, 3.300 m2, com pels criteris de sostenibilitat que se li apliquen, especialment, en la gestió intel·ligent de l’ aigua, ja que es reaprofiten les aigües residuals per al reg de la zona verda”.

La consellera d’Espais Públics també ha manifestat que “el manteniment del Jardí Vertical té un cost anual de 24.200€, és un jardí amb molta densitat de plantació i no consumeix aigua, al contrari la reaprofita. L’import del seu manteniment està dins dels paràmetres del cost econòmic d’altres parcs. Per exemple, els jardins del Camp de Mart, el cost total és de 103.066 €, desglossats en 84.366 de manteniment i 18.700 d’aigua.”

Altres punts de l’ordre del dia

El plenari també ha aprovat bonificacions fiscals per incentivar la rehabilitació d’habitatges inclosos dins de l’àmbit històric de la Part Alta. A part d’aquesta aprovació, el ple ha aprovat l’afectació del Teatre Metropol com a bé de domini públic de l’Ajuntament de Tarrgona, al servei públic, per tal de poder recaptar fons per les arques municipals. També s’ha incoat l’expedient per tal d’atorgar el títol de Fill adoptiu de la ciutat a Eduald Carbonell, moment en que l’alcalde Josep Fèlix Balleteros ha remarcat la seva postura dient que “és molt merescut”.

En un ple sense massa moviment, s’ha aprovat també una moció presentada per ICV-EUiA de suport a las dones víctimes de la violència de gènere i amb el suport pel PSC, CiU i PP, la qual s’ha acabat aprovant per unanimitat.  Els populars han defensat que aquesta és l’actitud en la que s’ha de treballar per poder canviar les coses i que “aquestes polítiques per unanimitat són el camí més ràpid i proper”. El PSC ha ratificat aquesta unanimitat recalcant que és necessari actuar davant de qualsevol actitud masclista ja que “si parem petits indicis son petits passos per frenar mals posteriors”.