.

Ajuntament de Vila-seca

Ajuntament de Vila-seca

El Partit Popular de Vila-seca ha demanat a l’alcalde Josep Poblet que, de cara a aquest diumenge 9 de Novembre, davant la previsió que es mantingui, ja sigui amb suport institucional o promogut des de la societat civil, el procés participatiu convocat per decidir sobre la independència de Catalunya, el batlle del poble “acati la llei i no posi serveis públics, que paguem entre tots els veïns, a disposició d’un acte que està suspès pel Tribunal Constitucional”.

Pel Portaveu del Grup Municipal del PP a Vila-seca, Jordi Camarasa, “és molt molest haver de fer aquest recordatori perquè entenem que els més de 20 anys que Josep Poblet porta a l’Ajuntament es mereixerien un altre final però ha estat l’Alcalde qui s’ha posicionat a favor de la independència; ha estat l’Alcalde qui s’ha posicionat, al cap i a la fi, a favor de forçar als nostres veïns i veïnes a triar entre el seu país, Espanya, i la seva terra d’acollida, Catalunya”.

“Cal recordar”, ha afegit Camarasa, “que més del 50% dels nostres veïns i veïnes tenen els seus orígens fora de Vila-seca. Ningú es mereix que els seus impostos serveixin per imposar debats sobre sentiments. Els sentiments formen part de l’esfera privada de cadascun dels veïns i veïnes de Vila-seca i cap polític té dret a entrar en aquest terreny. L’obligació de l’Ajuntament ha de ser una administració propera i al servei del ciutadà, no a disposició dels interessos del partit polític de torn”.

Per últim, Jordi Camarasa ha volgut rebatre l’argument que el proper 9 de Novembre consisteix, exclusivament, en aplicar l’exercici del dret a decidir i ha afirmat que “els vila-secans hem decidit en nombroses ocasions, i també sobre la independència. S’ha votat més de 30 vegades i s’ha votat en llibertat, com en qualsevol democràcia occidental, podent decidir, també, sobre la independència. O és que potser partits polítics clarament independentistes, com ERC, la CUP o Solidaritat per la Independència, no s’han pogut presentar a les eleccions? Vila-seca, ja ha decidit i ha dit no a la independència, mai ha guanyat una força independentista”.