.

Teresa Forcades, cofundadora de Procés Constituent amb Arcadi Oliveres, al Camp de Mart

Teresa Forcades, cofundadora de Procés Constituent amb Arcadi Oliveres, al Camp de Mart

L’assemblea local del Procés Constituent de Tarragona “exercint la seva sobirania” ha acordat la decisió de no concórrer en nom propi a les properes eleccions municipals. Així mateix, i de forma consensuada, ha decidit que dóna suport a Guanyem Tarragona i, per tant, convida a totes les persones del seu moviment socio-polític i a la ciutadania en general a que s’impliquen a títol individual en aquesta proposta municipalista i de ruptura.


El Procés Constituent considera “la proposta de Guanyem Tarragona com un projecte en el que persones de diferents àmbits, a nivell individual, i fora del monopoli de cap partit, es troben per construir espais de confluència a nivell local i veure les possibilitats de crear una candidatura municipal unitària i de ruptura per a les properes eleccions municipals”. En aquest sentit el Procés Constituent entén la proposta de Guanyem Tarragona com un “mecanisme obert i assembleari per unir a la ciutadania en un projecte de ruptura democràtica, de regeneració política i de transformació social”.

Procés Constituent porta treballant durant diferents jornades en un “ideari de rescat de la ciutadania” en forma de decàleg municipalista i constituent que serveixi de mínim comú denominador per a la confluència i la ruptura democràtica a nivell local. Aquest decàleg va en la línia del manifest, el codi ètic i els principis programàtics de la proposta de Guanyem Tarragona. En aquest sentit, el consens en l’assemblea del Procés Constituent és que es considera a Guanyem Tarragona com la “concreció a nivell local del que planteja el Procés Constituent de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya i que, per tant, no duplicarà espais” i anima als i les seves membres i a la ciutadania a implicar-se individualment en Guanyem Tarragona.