.

.

TOTS 21

Imatge del Cor. Foto: corfrancescvalls.org/

La Primavera Musical de Vistabella porta aquest dissabte la música hispànica del segle XVI. Serà amb el Cor Francesc Valls, que oferiran madrigals, ensalades i villancets sota el títol ‘La música a les corts hispàniques al segle XVI’. Serà aquest dissabte, 28 de maig, a les 20:30 a la jujoliana església del Sagrat Cor.

El Cor professional va ser fundat el 2003 per tal de participar de forma regular a les misses conventuals de la Catedral de Barcelona, adoptant el nom de Francesc Valls per homenatjar qui en fou mestre de capella de la Catedral, Francesc Valls i Galan (1671-1747), i un dels màxims exponents de la música barroca peninsular.

El treball del Cor combina tant la interpretació de la polifonia religiosa de tots els temps com d’obres inèdites conservades als arxius capitulars, oferint setmanalment un ric repertori de motets. L’exemple més rellevant el trobem en el Cant de la Sibil·la, on s’ha reconstituït la litúrgia i vestuari del segle XVI, tot utilitzant les fonts originals.

El Cor Francesc Valls, sota la direcció de Pere Lluís Biosca, també participa setmanalment a les misses internacionals de la la Basílica de la Sagrada Família, desenvolupant un repertori específic de música sacra per a cor i orgue, del barroc a l’actualitat.