.

.

TOTS 21

El gegant de Vilallonga, Alfons I de Catalunya. Foto: Tarragona21

El gegant de Vilallonga, Alfons I de Catalunya. Foto: Tarragona21

Vilallonga del Camp ha entrat aquest matí de diumenge en el món de les trobades geganteres en organitzar-ne per primer cop una de pròpia. Han donat resposta 19 colles -una de les quals, de Reus, no ha pogut venir per problemes de locomoció de darerra hora-, una xifra important per una estrena.

El motiu? L’arrencada del nou i primer gegant de la vila, Alfons I de Catalunya, impulsat des de l’Arxiu Municipal i que de seguida ha trobat caliu entre la població, que ha creat la Colla Gegantera de Vilallonga del Camp, presidida per la joveníssima Ariadna Armengol.

Un moment de l'arrencada de la trobada. Foto: Tarragona21

Un moment de l’arrencada de la trobada. Foto: Tarragona21

Sota un sol que ja comença a ser de justícia i superat un matí brumós, les 19 colles han iniciat el recorregut des del pavelló, deixant el darrer lloc per al gegant que s’estrenava, Alfons I, el rei que va atorgar la carta de poblament a Vilallonga. Al pavelló s’ha fet la planta de gegants i el seguici ha desfilat pel carrer de Gebellí, creuant la carretera de la Selva, carrer del Morell, l’àmplia Rambla Verge del Roser per al final de la mateixa, a la plaça de la Pau, fer la primera ballada.

Un total de 19 colles, sumant el rei de Vilallonga, hi han pres part. Foto: Tarragona21

Un total de 19 colles, sumant el rei de Vilallonga, hi han pres part. Foto: Tarragona21

La comitiva ha resseguit el recorregut, amb dues ballades més, una final davant l’Ajuntament. Colles vingudes d’Almoster, Les Borges del Camp, Bràfim, El Catllar, la Selva, Vila-seca, però també del Vendrell, Falset o les Borges Blanques han omplert de color i canalla els carrers de Vilallonga. La curiositat de la jornada ha estat veure com un ‘dron’ filmava des de l’aire la trobada gegantera.