.

.

TOTS 21

Proposen encarregar l’elaboració d’un estudi d’anàlisi i diagnosi de la situació de l’habitatge al municipi

Proposen encarregar l’elaboració d’un estudi d’anàlisi i diagnosi de la situació de l’habitatge al municipi

El grup municipal de Vila-seca en Comú demanarà, en una moció al ple del proper divendres, crear una comissió de treball amb participació de tots els grups municipals per iniciar l’elaboració d’un Pla Local d’Habitatge que determini les propostes i els compromisos municipals en política d’habitatge.

Com a punt previ proposen encarregar l’elaboració d’un estudi d’anàlisi i diagnosi de la situació de l’habitatge al municipi en els termes que expressa l’article 14 de Llei 18/2007 del Dret a l’Habitatge, sobre el qual girarà el futur pacte local. Els comuns consideren molt important establir un full de ruta des del començament del mandat per posar fil a l’agulla i afrontar el repte de l’habitatge amb la gravetat que es mereix.

Argumenten que Vila-seca és un municipi declarat per la Generalitat com àrea de demanda residencial forta i acreditada, cosa que fa necessària la implementació de polítiques públiques i que, a més, els permet accedir a fons específics de la pròpia Generalitat. També insisteixen en la urgència d’afrontar la incipient bombolla immobiliària dels lloguers.

“No es pot permetre que hagin famílies del municipi forçades a marxar a les rodalies per no poder assumir els costos dels lloguers”, manifesten. Per últim, consideren imprescindible que el pla es desenvolupi a través d’un procés participatiu que inclogui la totalitat de la pluralitat política del municipi i les entitats socials vinculades a la defensa del dret a l’habitatge.