.

.

TOTS 21

El rastre que deixen molesta i indigna residents i hostalers. En alguns carrers estan fins i tot començant a recollir signatures. Foto: Ajuntament

Els residents de diverses zones del municipi de Vila-seca «està en peu de guerra davant la inoperativitat del tractament per a la cotxinilla i el pugó», segons s’afirma en una nota de premsa feta pública aquesta tarda per Vila-seca en Comú. A la nota s’afirma que «els veïns han enviat reclamacions de manera reincident al consistori, obtenint la callada per resposta. Es queixen d’haver d’entrar a casa seva amb totes les soles plenes de resina i de la necessitat d’haver d’estar rentant els cotxes pràcticament cada dia perquè aquesta s’adhereix a la carrosseria».

Afirmen, també, que els espais a l’aire lliure de moltes cases no poden utilitzar-se per estendre, que les entrades es tornen d’un color negrenc i, fins i tot, sostenen que a alguns veïns aquesta plaga els està afectant gola i vies respiratòries. El problema es reprodueix a l’hostaleria. En segons quines zones mantenir el mobiliari exterior en condicions acceptables és gairebé impossible.

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha donat suport a les reivindicacions del veïnat. Mario Téllez, portaveu del grup local, afirma que fa diversos anys que venen presentant instàncies al respecte sense aconseguir solucions. Sosté que l’equip de govern s’escuda en el tema de la normativa ecològica que impedeix fer un tractament molt invasiu.

Téllez, però, considera que l’equip de govern ha de deixar d’excusar-se i «exigir a l’empresa que concessionària que compleixi amb el plec de clàusules contractuals». El veïnat està «fart d’excuses i calen solucions» assegura.

Redacció