.

.

TOTS 21

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, acompanyat d’Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia; Alexis Gómez, director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Tarragona i Àngels Poblet, presidenta de la Fundació Auditori Josep Carreras. Foto: Cedida

L’Auditori Josep Carreras ha presentat avui la Gala Benèfica que oferirà el dissabte 5 de juny a partir de les 20.00 h amb Martirio i el pianista gadità Chano Domínguez. Una gala que, a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19 no va poder-se celebrar el passat any 2020.

Aquest concert extraordinari que, com cada any, està destinat a benefici de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia i rep la col·laboració de l’Obra Social «la Caixa», també compta amb una fila zero de l’esdeveniment per tal d’aconseguir el màxim de fons per a la lluita contra aquesta malaltia.

La roda de premsa ha estat presidida per l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, acompanyat d’Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia; Alexis Gómez, director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Tarragona i Àngels Poblet, presidenta de la Fundació Auditori Josep Carreras.

La Gala a benefici de la lluita contra la leucèmia es va començar a celebrar l’any 2002 amb l’actuació de Josep Carreras i posteriorment han actuat les sopranos Isabel Rey, Ofèlia Sala, Pilar Jurado, Lynne Dawson, Barbara Hannigan, Ainhoa Arteta, María Bayo i Judith van Wanroij; la contralt Ewa Podles; la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera; la cantaora de flamenc Estrella Morente; els tenors Jaume Aragall, Sergi Giménez i Josep Bros; el baríton, Àngel Òdena; el contratenor Xavier Sabata; l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de l’Acadèmia del Liceu, l’orquestra Vespres d’Arnadí i el conjunt musical Orpheus XXI creat a iniciativa del mestre Jordi Savall.

Enguany, Martirio i Chano protagonitzaran la Gala Benèfica a Vila-seca. Després de gairebé 15 anys sense gravar nou material, s’ajunten ara per recordar al gran pianista i intèrpret cubà Ignacio Villa “Bola de Nieve”. Icona als països de parla hispana, Bola era un talentós pianista i extraordinari intèrpret que cantava als assumptes de l’amor i de l’humor. Tendresa, passió, desencants amorosos però també molt d’humor, és el que trobarem en aquest nou espectacle.

Aquesta gala, que es va suspendre anteriorment a causa de la pandèmia, arriba aquest dissabte i “demostra el nostre deure i compromís amb la música i la cultura del nostre territori, ja que cap concert de la passada temporada es va cancel·lar, sinó que tots han estat reprogramats”, ha explicat la regidora Àngels Poblet. En aquest sentit, l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha destacat que “Vila-seca té la música en el seu ADN, la qual ens defineix com a ciutat i a través d’ella també refermem el nostre compromís amb la investigació”. Per la seva banda, Antoni Garcia Prat ha agraït “la persistència i la continuïtat d’aquesta gala” perquè “els actes benèfics com aquest concert ajuden a finançar projectes de recerca i, per tant, són de gran importància per la Fundació». Alexis Gómez s’ha mostrat satisfet de que Caixabank formi part, una vegada més, de l’equip de suport d’aquesta Gala i ha donat les gràcies “per permetre’ns posar el nostre granet de sorra en aquest acte”.

Redacció