.

.

TOTS 21

Serà un dels darrers actes de la Festa Major d'Hivern. Foto: Cedida

Serà un dels darrers actes de la Festa Major d’Hivern. Foto: Cedida

Vila-seca posarà punt i final a la Festa Major d’Hivern, en honor a Sant Antoni, el proper diumenge 29 de gener, amb els actes del 40è aniversari dels gegants Ton i  Pineda.

Els actes del cap de setmana arrenquen avui divendres, amb la XLI Cursa Atlètica de Sant Antoni i XXV Milla Local al barri del Colomí i, a les 6, hi haurà l’espectacle familiar “Kle Addaura Teatre Visual” a l’Auditori Josep Carreras. A les 10 de la nit, al mateix espai, hi haurà la Nit d’Humor amb “Spasmo Teatro” que presentarà “Galerías Tonterías” amb la veu en off de Josema Yuste. La nit la tancarà la Festa Menéalo on Tour Mas&Mas Show, amb a música del DJ Nacho LasCasas, al Pavelló.

Dissabte i diumenge Vila-seca celebrarà els 40 anys dels gegants Ton i Pineda amb diverses activitats. El dissabte 28 de gener s’iniciarà amb el “Bon dia musical” a càrrec de la Xaranga Juvenil Toca Trons, seguit de la Cercavila de capgrossos, gegantons i elements festius de Vila-seca. A les 12.45 h es faran les ballades finals de lluïment a la plaça d’Estudi. Una mica abans, a les 12.00 h, s’haurà iniciat la Cercabirra amb la Txaranga Band Tocats, des de la plaça de l’Església.

Ja a la tarda, la companyia Cosinsart presentarà l’espectacle “Agegantats” al Pavelló, seguidament hi haurà un berenar popular infantil per a celebrar l’aniversari del Ton i de la Pineda i el concert Ball Folk amb el grup Fokatr3s. A les 20.30 h tindrà lloc la Carretillada del Ball de Diables i el teatre improvisat a càrrec d’Improshow a partir de les 10 de la nit a l’Auditori Josep Carreras.

L’últim dia de Festa Major d’Hivern, s’iniciarà amb les matinades galejades amb el grup de Grallers i Trabucaires del Comú. A les 9.00 h es disputarà la XVII Duatló Cross Popular al Parc de la Torre d’en Dolça i, a les 10 del matí, es farà el joc de descoberta en família a la plaça de l’Església. També a les 10, al jardí del Castell es concentraran una quarantena colles geganteres que, més tard a les 12, oferiran una cercavila pels carrers de Vila-seca per a commemorar els 40 anys dels gegants vila-secans. Les ballades finals seran a la plaça de l’Església al voltant de les 13.30 h. Ja a la tarda, el Teatre El Centru acollirà el teatre “P.I.G.S” a càrrec de la Cia. La Teca i a l’Auditori Josep Carreras hi haurà la Tarda de Màgia Jove. dirigida per Aleix Vidal i amb la col·laboració de Màgic Pol, Mag Ferbuch, Mag Rovi i Mag Igor.

Cal recordar que la Festa Major va començar el passat dilluns 16 de gener i la programació ha portat als vila-secans i vila-secanes a gaudir d’una cinquantena d’actes.