.

.

TOTS 21

La ciutat de Vigo acollirà els dies 26 i 27 de Maig la quarta i darrera fase de LaLiga Genuine. Aquesta nova seu comptarà amb el suport dels clubs gallecs, especialment el Celta de Vigo, que realitzarà diferents activitats en les instal·lacions esportives on es disputaran els partits. D’aquesta ronda sortirà el primer guanyador d’aquest esdeveniment forjat pel Nàstic de Tarragona i acollit amb entusiasme per la Fundació de LaLiga.

Un cop aprovat pel seu Comitè de Direcció, l’equip de la Fundació va començar a treballar durant mesos, al costat d’un grup de clubs associats que ja comptaven dins la seva estructura esportiva amb un equip / Escola de persones amb discapacitat intel·lectual, avançant de manera consensuada i col·laborativa en els requisits de participació, format i normes de competició.

Laliga Genuine és una iniciativa integradora de responsabilitat social i pionera al món, consistent en la creació d’una Lliga formada per equips del col·lectiu DI (persones amb discapacitat intel·lectual).

A Vigo els equips parteixen de la següent classificació després d’haver disputat el seu tercera fase a Mallorca durant el passat mes d’abril. RCD Espanyol encapçala la classificació esportiva amb 27 punts, Fundació Celta amb 23 i el RCD Mallorca, Vila-real CF, empatats amb 21 punts a la taula de classificació.

Per la seva banda, la classificació per Fair Play la lideren, el l’Athletic Club Fundazioa amb 255 punts, seguit pel Nàstic de Tarragona amb 254 punts.

Des de LaLiga han creat un vídeo promocional sobre la competició que s’entregarà diumenge en acabar els partits. Realitzat amb la col·laboració de tots els clubs, mostra les reaccions de jugadors professionals, de persones rellevants en el món del futbol, ​​jugadores de les plantilles de futbol femení i el mateix president de Laliga, Javier Tebas, en veure per primera vegada el trofeu de Laliga Genuine.