.

.

TOTS 21

Celebració del triomf marroquí a la Plaça Prim. Foto: Tots21

Inici de la manifestació. Foto: Tots21

Milers d’aficionats, tal vegada uns 5.000, han celebrat al centre de Reus la classificació històrica de la selecció del Marroc al Mundial de Qatar. El Marroc ha eliminat Espanya a vuitens de final a la tanda de penals, i en finalitzar el matx una riuada d’aficionats s’ha anat reunint a diferents punts de la ciutat per a confluir a la Plaça de Prim.

Des d’allí s’ha improvisat una manifestació de grans dimensions que ha recordat les del procés independentista, amb aproximadament 5.000 concorrents, en un ambient pacífic i de gran eufòria. Amb banderes del Marroc, xiulets, botzines i constants cants, la manifestació ha sortit en direcció el Raval de Jesús per continuar pel Raval Martí Folguera, virar a la dreta pel carrer Misericòrdia i acabar a l’estàtua d’Hèrcules, a l’avinguda Jaume I.

 

 

 

 

La inesperada derrota d’Espanya -el dia que se celebrava la Constitució- i la classificació històrica del Marroc ha multiplicat l’esclat d’alegria entre els aficionats, amb una munió de nois joves i també de noies, que han convertit la Plaça Prim en una plaça internacional, lloc habitual de les celebracions dels èxits del Reus Deportiu, Barça, Madrid i Atlético de Madrid.

Seguidors del Marroc ja s’havien manifestat al mateix lloc en anteriors cites futbolístiques, però no de la manera desbordant amb què s’ha viscut aquesta nit. La Guàrdia Urbana de Reus ha anat fent seguiment de la concentració i posterior manifestació, tallant carrers i dirigint el tràfic sense incidents.

D’altra banda, a Tarragona, el lloc de concentració dels aficionats és al barri de Campclar, informa Vero Tapias. A la Rambla Nova i diferents llocs de la ciutat els vehicles han desfilat fent anar els clàxons a modus de celebració.

Redacció

Fotos i vídeos: Tots21