TOTS 21

El Santuari Gaia de Camprodon, un refugi per a animals de granja, va respondre el passat diumenge a la crida de dues persones de Tarragona, el Jonathan i l’Esther. Aquests van veure en una riera una ovella adulta amb dues cries recent nascudes, una de les quals estava molt deshidratada i en perill de mort per deshidratació, en plena onada de calor.

Sense dubtar-ho ni un instant dos membres del santuari, l’Ismael i la Lía, van agafar la furgoneta per anar a buscar-les, mentre el Jonathan i l’Esther seguien les indicacions del Coque, que els donava consells veterinaris sobre com atendre’ls per salvar la vida del més petit mentre no arribaven.

El primer que van fer en arribar els membres del santuari va ser estabilitzar la cria injectant-li sèrum. Els rescatadors es pensaven que la seva tasca no seria fàcil, però quan van agafar el més petit, la mare no va dubtar en seguir-los durant tot el camí perquè no se’n volia separar.

Durant el camí a la furgoneta van haver d’aturar-se diversos cops per atendre al Saulo, que és el nom amb què han batejat l’ovella que s’estava deshidratant. A la seva germana li han posat Sheila i a la seva mare Encarna. En el viatge cap a Camprodon van parar diversos cops en àrees de servei per posar sèrum al petit. Finalment van poder arribar al santuari, on el Saulo ja es troba fora de perill.