.

Els Voltors obtenen una gran victòria

Els Voltors obtenen una gran victòria. Foto: Coia Escoda

Uns Voltors amb baixes aconsegueixen la victòria i el punt bonus ofensiu (12-45) a Sant Cugat i afiancen la cinquena posició a la lliga regular de la DHC.

Partit dels denominats trampa el que encaraven aquest passat dissabte els Voltors. S’enfrontaven contra un irregular Sant Cugat B a la cua de la classificació que havia perdut tots els partits anteriors clarament. Per contra, un possible excés de confiança després de diversos triomfs consecutius, la variabilitat en les formacions que presenten els equips B i, sobretot, les baixes més que sensibles de fins a quatre jugadors titulars mostraven certs núvols sobre l’horitzó dels tarragonins.

Els possibles dubtes es van esvaïr just després del xiulet inicial. L’actitud del CRT va ser molt seriosa durant els 80 minuts, els esforços solidaris entre tots els jugadors va ser constant i la disciplina defensiva la tònica predominant durant pràcticament tota la primera part. De seguida va arribar elprimer assaig visitant, obra de Xavi Beltran, després d’una jugada de pissarra a la sortida d’una touche dins de la zona de 22 contrària. Els homes d’en Jason Randell van continuar posant un ritme de partit que l’equip contrari no va poder seguir. Fruit d’això, diversos cops de càstig a favor transformats pel Pau Moreno, especialment encertat ahir amb el peu, ajudaven a posar distància al marcador fins el 0-19.

Sembla que aquest avantatge màxim va relaxar als tarragonins, els esforços col·lectius i la comunicació va disminuir i els vallesans van aprofitar per reduir distàncies mitjançant un assaig amb els seus davanters al límit de la primera part (5-19 al descans).

L’aturada va beneficiar el CRT, que va corregir les errades de finals del primer període i va tornar a competir al mateix nivell que a l’inici del partit, joc ràpid i de combinació sense donar temps al rival a ordenar-se en la defensa. Exemple d’això va ser el segon assaig on, després de forçar un cop de càstig dins de la zona de 22 rival, l’Eloi Boix posa en joc la pilota ràpidament deixant darrere la majoria dels davanters santcugatencs, dóna la pilota a un Xavi Beltran lliure de marca que assisteix a Firmo Vives per a que anoti pràcticament a la zona d’assaig. A partir d’aquest moment, les distàncies van anar augmentant paulatinament amb el mateix patró que a la primera part, punts al peu per part d’en Pau Moreno i dos assajos més obra d’Óscar Puyo.

El Sant Cugat B va fer trontollar el punt bonus ofensiu dels Voltors amb un segon assaig que de seguida va ser contrarrestat per una última marca visitant.

Finalment, 12 a 45 que apropa el somni dels playoffs per al CRT. El proper dissabte es juga a la Laboral el partit ajornat contra els Spartans de Granollers corresponent a la tercera jornada, un nou rival de la zona baixa al que s’ha de batre obligatòriament si es vol optar a lluitar pel títol de campió de Catalunya.