.

Els blaus han aconseguit un triomf vital. Foto: CBT

El CBT – Albacete d’aquesta tarda al Pavelló del Serrallo era clau per mantenir vives les esperances de permanència dels blaus a LEB Plata. Ha estat un partit difícil i treballat, que s’ha decidit al darrer quart, quan el CBT s’ha mostrat molt superior al conjunt manxec. Els de Berni tornen al camí de la victoria després d’imposar-se per 84 a 73.

El CBT començava bé el partit, amb una cistella només iniciar-se l’enfrontament i amb un equip concentrat que encarava amb garanties el primer tram del quart. Un triple de Marc Giménez donava el primer avantatge als seus, un 10 – 5 que seria ràpidament respòs per Albacete. El conjunt rival començava a reaccionar i a anular l’efectivitat dels blaus, i a partir del minut cinc d’aquest quart es capgiraven els papers. Albacete es posava per davant en el marcador per primera vegada a falta de tres minuts i aconseguia un màxim avantatge de 4 punts, per acabar finalment el quart amb empat a 22 després d’una cistella de Ferran Torres.

Albacete sortia més entonat en els següents deu minuts, amb un parcial de 0 – 6. Lluny de frenar aquesta ratxa, el CBT veia com dos triples consecutius portaven la diferència entre els dos conjunts fins als 9 punts (25 – 34). Els de Berni necessitaven un revulsiu i Diego Gallardo, amb tres triples consecutius i uns minuts de qualitat, apareixia per liderar la remuntada. Juntament amb una cistella de David Fernández, i el treball intensiu de la defensa blava, el CBT recuperava el domini del marcador just en l’equador del quart (37 – 34). Albacete aprofitava els 2.18m de Nathanaelsson per intimidar i equilibrar de nou el partit.

Al CBT li ha costat entrar al tercer quart, necessitant més de dos minuts per anotar. Quan ho ha fet però, ha estat per posar-se per davant en el marcador, amb un parcial de 9 a 2 (52 – 48). Els blaus trobaven el bon camí passats els cinc minuts del tercer quart, i obrien una escletxa de vuit punts. Els de Berni es mostraven forts, a totes dues bandes de la pista, i regulars. Un triple de Xavi Hernández donava als seus un avantatge d’onze punts, i molta tranquilitat per encarar el final de quart, al qual s’hi arribava 67 – 57.

El CBT se sentia còmode i això ho traslladava al parquet. Gallardo obria el darrer quart amb un triple i omplia de confiança els blaus per aplanar el camí cap a la victòria. Corria el marcador i Albacete acusava el desgast físic, i això no feia sino afavorir l’equip de Berni. Una jugada de combinació entre Fernández i Martínez reflexava l’estat anímic dels dos conjunts: els del Serrallo llençats cap a la victòria i Albacete que només podia anar a remolc. Xavi Hernández transformava un triple que posava un 78 – 64 que si bé no era definitiu, sí que deixava el partit encarrilat. Albacete no ha tingut res a fer en un final de partit que s’ha tenyit completament de blau (84 – 73).