Unió de Pagesos exigeix que es mantinguin els ajuts a la fruita seca

Imatge d'ametlles en una parada d'un mercat. Foto: ACN

Imatge d'ametlles en una parada d'un mercat. Foto: ACN

Unió de Pagesos ha convocat una acció per traslladar les propostes dels productors de fruita seca sobre el futur de les ajudes al sector, acció que ha de tenir lloc el 8 de maig, a les 11.00 h, a la seu del Departament d’Agricultura, a Barcelona. El sector de la fruita seca emprèn aquesta iniciativa “davant la negativa del conseller de rebre” els seus representants per tractar la problemàtica, segons un comunicat que ha fet públic el sindicat. UP lamenta que encara no s’hagin pagat els ajuts d’Estat a superfície corresponents al 2012 i al 2013.

L’entitat recorda que el conseller d’Agricultura es va comprometre l’any passat a pagar l’ajut d’Estat a superfícies de fruita seca del 2012 i 2013, i a mantenir o millorar les actuals mesures agroambientals del sector. Segons UP els ajuts encara s’han de pagar, i pel que fa als ajuts agroambientals, el Departament no en preveu de nous ni per aquests cultius ni per a la resta de la fruita seca.

El sindicat afegeix que tampoc s’ha pagat l’ajut a superfícies de 60,375 euros per hectàrea del 2014, ajut que Agricultura “preveu eliminar del tot” el 2015, juntament amb l’aportació del Ministeri de 60,376 euros per hectàrea. A canvi, les dues administracions estarien d’acord en aplicar un ajut acoblat comunitari d’uns 34 euros per hectàrea -un 28% de la quantitat actual- i un futur pla de reconversió per un 3% de la superfície de fruita seca de l’Estat (22.000 hectàrees), finançat per part del pressupost de l’ajuda d’Estat, que desapareixeria.

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *