.

Estació de tren de Tarragona

Estació de tren de Tarragona

Les necessitats ferroviàries a Tarragona estaran a l’ordre del dia de la propera sessió plenària del proper 26 de gener. Tots els grups municipals de Tarragona, PSC, CiU, PP i ICV-EUiA; s’han posat d’acord per presentar una moció a la sessió plenària en defensa de millores ferroviàries per Tarragona. En la moció, a la que el Tarragona21 ha pogut tenir accés, els partits reivindiquen l’ample de via estàndard en tota l’extensió del corredor del Mediterrani, tant a sectors econòmics i industrials com a ciutats i àrees urbanes ubicades.

D’aquesta manera, es pretén buscar solucions per “resoldre la complexa planificació ferroviària en les comarques de Tarragona” donada l’existència d’una cruïlla de corredors i una zona portuària. Les millores sobretot són per crear un espai econòmic competitiu i innovador que vertebri les ciutats catalanes i augmentin la seva competitivitat i “no hipotequin el futur del territori”.

Sobre l’estació de Tarragona també es demanaran millores. En primer lloc, per la supressió de barreres arquitectòniques ja que l’actual estació no compleix amb la legislació vigent en matèria d’accessibilitat. També es demana una reducció de la platja de vies per “permetre la implantació d’una àmplia zona d’aparcament al servei dels viatges així com l’anàlisi de l’impacte negatiu que suposen les vies sobre l’Amfiteatre Romà.

En la moció també s’instarà al Ministeri de Foment a garantir una connexió ràpida d’uns 40 minuts amb Barcelona des de l’estació central de Tarragona amb trens d’alta velocitat, com ja tenen Lleida i Girona. D’aquesta manera, es demanarà a la Generalitat de Catalunya la potenciació del servei de rodalies i la seva qualitat a fi efecte de donar resposta a la ciutat i al conjunt del territori.

Manifestació en favor de la hemodinàmica 24 hores a Tarragona | Foto: Tarragona21

Manifestació en favor de la hemodinàmica 24 hores a Tarragona | Foto: Tarragona21

Hemodinàmica, segona protagonista

La Hemodinàmica torna a ser protagonista a Tarragona. Aquesta vegada el lloc serà a la sessió plenària de l’Ajuntament del proper 26 de gener en la que es presentarà una moció conjunta per tots els grups municipals per ampliarà 24 hores el servei d’Hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

En principi, i tal com ha avançat el delegat territorial de Salut de Tarragona Josep Mercadé, la Hemodinàmica funcionarà les 24 hores a partir de mitjan febrer.

La moció conjunta presentada conjuntament a la que ha tingut accés el Tarragona21 presenten la situació que viu actualment Tarragona, Lleida i Girona, on el servei d’hemodinàmica funcionades de les 8 del matí fins les 20 hores del vespre. Degut al decés del farmacèutic de Torreforta es conclou que aquest horari, malgrat haver augmentat el seu horari, segueix causant víctimes mortals. Per aquest motiu, els partits demanen la reordenació de l’oferta horària, “tal i com el conseller s’ha compromès”.

Amb els últims esdeveniments, tots els grups polítics posen en manifest que “els ciutadans del territori no es poden permetre esperar més”, remarcant la necessitat d’ampliació del servei per tenir uns bons resultats en salut.

Per aquest motiu, el proper dilluns 26 de gener s’acordarà al Plenari instar a la Conselleria de Salut garantir el funcionament de les 24 hores els 365 dies de l’any de manera immediata i intensificar l’activació del Codi Infart per “garantir el trasllat urgent amb equitat i qualitat a tota la demarcació de Tarragona, incloent Terres de l’Ebre”. Aquestes peticions es trametran a la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya signades per tots els representats polítics.

Altres mocions

Les escoles bresso municipals també tornen a estar a l’ordre del dia. Des d’ICV-EUiA presentaran una moció demanant a la Generalitat el compliment de la legislació vigent en relació al finançament de les escoles bressol municipals. Des del PSC també presentaran una moció en defensa de les escoles bressol de Tarragona on demanaran a la Generalitat la responsabilitat quant al manteniment del servei públic d’aquestes.

AnnaMG