.

.

TOTS 21

Un moment de la visita teatralitzada

Casa Navàs obria l’any el 2 de gener amb una proposta novedosa, que amania la visita clàssica amb un concert de música de Nadal amb to jazzístic. La Visita Concert d’Any només es podia seguir el diumenge i oferia una àmplia visita comentada i teatralitzada, amb el remat final a la botiga dels Navàs de l’actuació d’Angie Rodríguez Christmas Trio.

La visita especial fou conduïda per Benjamin Miguel, Manu Barroso i Neus Ceballos, de la companyia de teatre Producciones Lucky & Luke, interpretant els personatges de Pere Ferré, el cap d’obres de la construcció de la Casa Navàs; Marcel Pons, l’encarregat de la botiga, i Roser Serra, la governanta de la casa.

La història d’una obra nascuda en 1901 i acabada en 1911 era narrada pels conductors com si ens trobessin als anys 30, destacant les innovacions domèstiques que la tecnologia més puntera havia arribat a Casa Navàs: una nevera de 1927 o una cuina amb quare piques per no barrejar olors, ja que ‘la senyora Blasco era higienista’.

Angie Rodríguez Christmas Trio, en acció. Foto: Cedida

Completava la visita l’Angie Rodríguez Christmas Trio, on la reusenca Angie, que es va estrenar l’any passat en aquest escenari nadalenc, n’és la veu; el Jorge Varela el pianista i l’Iván Sáez el saxo baríton. A diferència de l’any anterior, enguany l’aposta musical era completament nadalenca o fàcilment associable al Nadal. S’escoltaren peces incunables com ‘Have Yourself a Little Christmas’, ‘El Noi de la Mare’ o ‘What a Wonderful World’ interpretats al ritme de soul, jazz i swing. Rematà la tarda un pica-pica amb torrons, ‘panettone’, neules, vermut i vins.

J. Garcia