.

.

TOTS 21

Jornada de neteja a Muntanyans. Foto: Tarragona 21

Jornada de neteja a Muntanyans. Foto: Tarragona 21

Una vintena de voluntaris han participat aquest matí, entre les 10 h i les 13 h, en una acció de recollida de residus a l’Espai Natural dels Muntanyans dins de la campanya Let’s Clean Up Europe (LCUE), que enguany té lloc del 6 al 8 de maig. Eloi Nolla, coordinador de la recollida de residus a Torredembarra, ha explicat que «l’acte es realitza de manera simultània a 180 indrets de tota Catalunya». A més, ha recordat que l’objectiu és «buscar un espai prop de les platges i donar exemple a la ciutadania»

L’activitat ha consistit en dividir els voluntaris en tres grups en els 2km que s’han netejat. Tot el que s’ha recollit ha estat posteriorment seleccionat i ha estat classificat per ser després pesat. Aquest procediment serveix per veure quina és la fracció que predomina, que en aquest cas, han estat els envasos.

L’acte forma part de la Campanya d’Educació ambiental 2016 de la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra i està organitzada conjuntament pel GETE-Ecologistes en Acció, GEPEC i l’Associació Mediambiental La Sínia. A més, l’Agència de Residus de Catalunya ha confirmat que aquesta activitat ha estat escollida per ser caracteritzada juntament amb altres operacions de neteja.

Let’s Clean Up Europe! és una iniciativa impulsada per la Comissió Europea en el marc del projecte Life de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (European Week for Waste Reduction, EWWR) que consisteix en la recollida de residus dels espais naturals.

La jornada ha tingut un caràcter decididament lúdic i sensibilitzador i se celebra de manera simultània i coordinada a diferents localitats europees amb el suport dels governs regionals, administracions locals, associacions, empreses, escoles, i amb l’acció directa del voluntariat.