.

.

TOTS 21

Geganta del barri Maria Cristina

Geganta del barri Maria Cristina

El barri de Maria Cristina i voltants ja està llest per rebre i gaudir aquest cap de setmana del 25,26 i 27 de juliol, de les seves festes de barri. Entre les novetats un nou gegant, l’Hernàndez Sanahuja, i ‘Comerç festiu’ al carrer, a banda dels actes tradicionals de cada any com el ball parlat de la Reina Maria Cristina.

Maria del Carme Solé, presidenta de l’Associació de Veïns del barri de Maria Cristina i voltants, explica a Tarragona21 que el programa de festes “es composa dels actes i propostes lúdiques de cada any que ja són tradició” tot i que també n’hi ha de novetats. Comenta que “tot i que cada cop el pressupost és menor, ja que ja no rebem gaires ajudes, tractem de fer el que podem i de la millor manera” diu amb optimisme. En aquest sentit són importants les col·laboracions dels veïns i dels comerços. De fet, aquests van demanar dur a terme una de les novetats d’enguany, el ‘Comerç festiu’ on alguns dels establiments del barri muntaran la seva paradeta al carrer dissabte.

La festa dona el tret de sortida divendres amb actes com els inflables, jocs infantils, berenar i el ball parlat de la Reina Maria Cristina. “És una de les tradicions del barri amb un ball parlat similar al de Dames i Vells amb personatges que donen nom als nostres carrers” diu Solé.

Programa Festes Maria Cristina

Programa Festes Maria Cristina

Una altra de les novetats serà l’estrena i bateig d’un nou gegant, l’Hernández Sanahuja, dissabte a les 18h, que anirà acompanyat de cercavila de gegants. També hi haurà castells a les 20h, i revetlla a les 24h, entre altres.

Diumenge destaca l’homenatge a Eduard Boada, a la gent gran majors de 90 anys, vermut popular, curses i concursos diversos i havaneres.

Solé confia en que un any més el barri gaudeixi de les festes i que hi hagi bona resposta i participació. “Ja en tenim ganes, ho passarem bé” comenta.

-Adrià Recasens-