.

.

TOTS 21

El geòleg Frank Hoogerbeets va preveure el gran terratrèmol de Turquia i així ho va anunciar en una piulada a Twitter que s’ha fet viral.

Hoogerbeet, ques és membre de Solar System Geometry Survey (SSGEOS), afirmava que “tard o d’hora” hi hauria el terratrèmol al centre-sud de Turquia, Jordània, Síria i Líban.

“Tard o d’hora hi haurà un ~M 7,5 #earthquake en aquesta regió (centre-sud de Turquia, Jordània, Síria, Líban)” escrivia Hoogerbeets a Twitter justament 48 hores abans que esclatés el terratrèmol, que ha deixat fins aquest dimecres al matí 8.000 morts.

Posteriorment en uns altres tuits, Hoogerbeets va lamentar les conseqüències del terratrèmol: “El meu cor està amb tots els afectats pel gran terratrèmol en el centre de Turquia”. Com va poder predir-ho?: “Com vaig dir anteriorment, tard o d’hora això succeiria en aquesta regió, similar als anys 115 i 526. Aquests terratrèmols sempre estan precedits per una geometria planetària crítica, com ho vam tenir el 4 i 5 de febrer”, argumentava.

Els tuits han oberts un debat ja que hi ha experts que afirmen que no és possible anunciar un terratrèmol amb tanta antel.lació.