.

.

TOTS 21

Entre el 26 de novembre i el 3 de desembre ‘El Carrocontes del Setge’ s’ha representat a sis escoles de municipi. Foto: Ajuntament

L’espectacle ‘El Carrocontes del Setge’ de la companyia Traüt Espectacles ha acostat el Setge de Cambrils de 1640 a l’alumnat de 5è de primària de sis escoles del municipi (Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, Escola Marinada, La Bòbila, Escola Mas Clariana, Escola Guillem Fortuny i l’Institut Escola Joan Ardèvol).

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils ofereix la representació teatralitzada per explicar aquest episodi d’una manera didàctica i divertida, seguint la iniciativa «El Setge a les Escoles», que es va engegar anys enrere amb l’objectiu de donar a conèixer la història de Cambrils als més joves.

‘El Carrocontes del Setge’ és un espectacle teatral de petit format de 45 minuts de durada, amb música en directe i titelles, enfocat a alumnes de primària i especialment als cursos de 5è.

Una colla de comediants (dos actors i dos músics) van de poble en poble explicant contes, llegendes i cançons. Porten un carro ple de màscares, titelles, instruments musicals i moltes sorpreses que utilitzen per representar les seves històries. Quan arriben a Cambrils, expliquen «la història del Setge de 1640» i el carro es transforma en un petit teatret.

Les representacions s’han realitzat els dies 26 i 30 de novembre i 3 de desembre, prèviament a la celebració de la commemoració del Setge de Cambrils, que enguany serà el dissabte 11 de desembre a les 18 hores a la Torre del Llimó.

El Setge de Cambrils del 15 de desembre de 1640, emmarcat històricament en la Guerra dels Segadors, és, sens dubte, la pàgina més brillant i gloriosa de la història local; però també la més tràgica i dolorosa.

Redacció