TOTS 21

Un centre transformador d’Endesa ha quedat calcinat probablement per una sobrecàrrega elèctrica que ha derivat a un augment de la temperatura i el foc conseqüent. Les causes encara no es coneixen i no se sap si hi ha hagut un curtcircuit provocat per la filtració d’aigua o per altres motius.

L’incendi del cablejat s’ha situat al centre del transformador situat a la rotonda d’accés a la urbanització Els Hostalets, als Pallaresos. El fum que ha sortit ha obligat a tancar temporalment un supermercat molt proper per evitar inhalació entre la plantilla i els clients.

Aquest incendi ha deixat a fosques bona part d’aquesta localitat del Tarragonès i la urbanització Rodolat del Moro a Tarragona. Endesa ha informat que hi ha 1.800 afectats que recuperaran la llum al llarg d’avui.

Per això, Endesa enviarà un centre transformador que substitueixi el que ha quedat inutilitzat. El generador quedarà activat temporalment fins que es repari la connexió i es preveu que tardarà dies.

Endesa ha enviat a dos equips per arreglar l’averia. Els Bombers han activat una dotació a les 17:47 d’ahir i han apagat l’incendi.