.

Un total de 35 estands s’agrupen al Passeig de Gràcia

Els 35 estands de la 66 edició de la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern diuen adéu aquest diumenge 8 d’octubre, després de disset dies omplint Passeig de Gràcia de Barcelona de llibres curiosos i excepcionals i d’altres a preus molt assequibles.

Així, el Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya ha tornat a enriquir de cultura la ciutat comtal, gràcies a una mostra que ostenta el títol de la fira de llibres més antiga d’Europa.

L’edició d’enguany compta amb un una exposició plena de documents interessants: ‘La Barcelona del segle XIX en paper’, que convida als assistents a reviure el fascinant canvi que va patir la ciutat comtal en cent anys, a través de documents gràfics diversos.

A l’exposició, ubicada a un estand al Passeig de Gràcia cantonada amb Gran Via, destaquen les guies de Barcelona de J. Coroleu i la de M. Saurí i el plànol de l’Eixample d’Ildefons Cerdà. La mostra també dona testimoni de la Barcelona captiva de l’imperi francès de principis del XIX. Els retalls de premsa diària i de revistes il·lustrades, publicacions dels Jocs Florals i de la Renaixença catalana, documents oficials d’equipaments públics i targetes de visita de les primeres càmeres fotogràfiques ens acompanyen en aquest viatge que comença en una urbe emmurallada neoclàssica de 100.000 habitants i acaba en la Barcelona modernista de 500.000.

El tret de sortida de la fira va arribar el 22 de setembre de la mà del reconegut escriptor Joaquim Carbó, que va explicar anècdotes personals. L’escriptor, que ha venut més d’un milió d’exemplars i és un dels fundadors de Cavall Fort, va celebrar en el seu pregó inaugural com “els llibres vells reviuen amb anotacions i dedicatòries oblidades en les mans dels nous lectors”. A més, va lamentar que els escriptors no obtinguin el reconeixement popular que mereixen i ha reivindicat el seu dret, com el de la resta de professionals del món editorial, de viure de la seva feina.