.

Uche, espectacular aquesta nit

Dos gran gols d’Ikechukwu Uche en només quatre minuts, el primer extraordinari, han tombat la resistència del Granada en el que ha suposat un dels millors partits dels grana aquesta temporada, per no dir el millor.

Menys en els primers deu minuts, quan els andalusos han dominat el terreny de joc i han generat les primeres ocasions, per una vegada no han patit els grana, que han ofert una imatge de gran solvència i control dels temps. Venia el Granada amb la por escènica que provocaven tres victòries consecutives i amb la fama d’aspirant a recuperar plaça a la Primera Divisió, i no comptaven caure tan fàcilment a Tarragona. Els grana segueixen en zona de descens, però pendents del partit ajornat amb el Barça B.

Les perilloses incursions de Machís quedaven frenades per una defensa, que avui sí, es mostrava convincent. La nit podia haver estat la de Machís, però Uche ha decidit erigir-se en l’heroi, i dels minuts 26 al 30, acabar amb el partit. Una autopassada brillant entrant a l’àrea per l’esquerra a passi de Tejera, un control perfecte en carrera, i gol per sota les cames de Javi Varas. Un 1-0 ovacionadíssim, i una grada que començava a construir l’ídol.

Quatre minuts després, Uche aprofitava una errada defensiva per endur-se la bimba en una passada enrere errònia de la defensa visitant. Uche es tornava a trobar sol davat Varas, que avui somniarà amb el crack del Nàstic. Aquest cop creuava la pilota i feia el 2-0. Sis minuts després, l’africà a punt estava de fer el 3-0. La sensació que la nit olorava golejada corria per les grades del Nou Estadi.

A la segona part, els andalusos sortien a mossegar seriosament, però a part d’un parell d’incursions perilloses, la defensa recuperava el control i al minut 63 ja s’havia acabat el perill de remuntada fins pràcticament el final del partit.

A més, Dimitrevski estava inspirat, com en el minut 49, abortant un atac rival. Tindria fins i tot el Nàstic opcions de fer el tercer en diverses contres que no acabaven de ser ben enllaçades i en una falta directa de Juan Muñiz en la recta final que se li escapà ridículament a Javi Varas.

Ficha tècnica:

Nàstic: Dimitrievski; Abraham, Perone, Xavi Molina, Javi Jiménez; Omar (Delgado, min. 60), Tejera (Silvestre, min. 68), Gaztañaga, Maikel Mesa; Uche (Muñiz, min. 68) i Manu Barreiro.

Granada: Javi Varas; Víctor Díaz, Menosse (Lica, min. 75), Saunier, Álex Martínez; Alberto Martín, Raúl Baena (Rey Manaj, min. 52); Antonio Puertas (Espinosa, min. 86), Pierre Kunde, Machís; i Joselu.

Gols: 1-0, Uche (min.27); 2-0, Uche (min.32).

Àrbitre: Álvaro Moreno Aragón (comitè madrileny). Grogues a Abraham (min.55), Silvestre (min.83), i Machís (min.77), Alberto Martín (min.79), i Saunier (min.90).

Incidències: Partit de la 9a jornada de la Liga 1/2/3, disputat al Nou Estadi davant 5.212 espectadors.