.

.

TOTS 21

Signatura del conveni de col·laboració entre la CEPTA i CONECT

Tunísia obre la porta a les empreses de les comarques de Tarragona a fer negocis conjunts que poden beneficiar a les dues parts. Aquesta és una de les principals conclusions que s’extreu del conveni de col·laboració que han signat avui la CEPTA i CONECT, una de les principals patronals d’aquest país. La trobada s’ha segellat amb una signatura de l’acord, una presentació de la zona de Sfax (Tunísia) i un seguit de trobades individualitzades entre empresaris de les dues zones.

En concret, durant el matí s’han trobat a les instal·lacions de CEPTA representants dels sectors dels sectors agroalimentari, gran consum, industrial, immobiliari, auxiliar de la construcció, logístic i tèxtil, sectors que tenen presència tant a les comarques de Tarragona com a Tunísia i que poden servir per establir ponts de connexió entre ambdós països.

“El principal objectiu a l’hora d’organitzar aquestes trobades és el de buscar sinergies, que segur que n’hi ha, que puguin beneficiar a ambdues bandes”, destaca el president de la patronal CONECT, Tarek Ben Ayed, que ha destacat que la zona de Tunísia en la que opera aquesta entitat empresarial és “una de les més riques i industrialitzades del país, el que significa que és la porta d’entrada a treballar amb l’Àfrica negra i Síria, entre altres”.

Aquesta és una opinió que comparteix el president de CEPTA, J.Antoni Belmonte, que ha afegit que, des de CEPTA, ja fa temps que es treballa en aquest treball conjunt i que aquesta trobada es pot traduir en “un ventall de noves possibilitats que cal aprofitar”. Per la seva banda, l’encarregat de dirigir el departament d’Internacionalització de CEPTA, Jose Luís Mateu, destaca que Tunísia és un país amb un 5% de creixement econòmic sostinguts i que compta amb una democràcia jove, però estable, que pot ser un bon marc de negocis i oportunitats.

Acord entre patronals

La Patronal de Tarragona CEPTA i la Direcció Regional de Sfax de la patronal tunisiana CONECT, han signat aquest matí un acord de col·laboració per desenvolupar les relacions comercials entre les empreses d’ambdues regions. Els encarregats de rubricar l’acord han estat els presidents de les dues patronals. Antoni Belmonte i el Sr. Tarek Ben Ayed i han assistit també a l’acte els vicepresidents de CONECT, Sr. Gouider i Sr. Kannou, així com altres membres del comitè executiu de la patronal, Srs. Mhiri i Akrout, entre d’altres.

La signatura d’aquest acord s’inscriu en un acord de col·laboració que han organitzat les dues entitats empresarials que es concretarà en diverses accions. La primera de les iniciatives es durà a terme aquest mateix dimarts quan, després de la rúbrica del conveni, es duran a terme a les instal·lacions de CEPTA reunions B2B i de networking entre una delegació d’empresaris vinguts de Tunísia i representants de diversos sectors productius de les comarques de Tarragona.

La trobada i la signatura del conveni, organitzades per la firma catalana Miralbell GUERIN que assessora a CEPTA en temes d’internacionalització, tindran noves accions que es duran a terme en un futur pròxim, entre les quals destaquen una missió d’empresaris tarragonins a Tunísia per conèixer les oportunitats que reserva aquest país per als empresaris tarragonins.