.

.

TOTS 21

El 'hostel' compta amb un pati interior.

El 'hostel' compta amb un pati interior.

Tres joves tarragonins, Albert Sas i els germans Daniel i Alex López, han decidit tirar-se a la piscina. Després de curtir-se en viatges i ‘hostels’ arreu d’Europa des dels quinze anys, han pensat que ara els tocava a ells prendre la iniciativa i muntar el primer ‘hostel’ de la ciutat de Tarragona. “Ens hem fet un tip de viatjar plegats i sempre anava sortint el comentari: hem d’obrir un hostel!”, explica Sas.

Què és un hostel?

Una ciutat turística com Tarragona té una àmplia oferta d’allotjament però, per aquests tres amics, encara faltava una cosa: “Ens agraden els hostels perquè, sempre que hem viatjat fora, és l’opció que hem escollit. Estan bé de preu, coneixes gent d’altres països i els responsables dels hostels t’aconsellen on anar, quins llocs evitar, quins bars i museus triar…”, descriu Sas. “No només hi vens a dormir a un hostel, vens a compartir experiències, a què t’expliquin la ciutat i viatjar d’una manera allunyada als estàndards d’un hotel o pensió. Busques tenir l’ambient que tindries a casa teva”. Per això i davant la dificultat de trobar feina, un dia van decidir posar-se a treballar: “Vam començar a mirar llocs on podríem muntar-lo fins que vam trobar-ne un que ens va enamorar”.

També disposa d'una sala comuna.

També disposa d'una sala comuna.

Es refereix al número 26 del carrer Unió de Tarragona. Aquesta és l’adreça de Tarragona Hostel. “Volem oferir el que ens voldríem trobar nosaltres mateix quan viatgem”, explica. “Tenim un pati interior d’uns quaranta metres quadrats; cada habitació té taquilla individual i s’accedirà amb targeta, per evitar el problema de si els clients perdent les claus”. L’espai també compta amb una sala comuna –amb sofà, televisor i ordinador–; una cuina per a preparar l’esmorzar.

Els serveis.

Els serveis.

En total, Tarragona Hostel compta amb quatre habitacions: dues de les quals amb vuit llits cadascuna i, per tant, “les que comparteixes amb més gent”. Són, per això, les que tenen un preu més assequible, que ronda els 12-15 euros en funció de l’ocupació i la temporada. El hostel té una tercera habitació, aquesta per a quatre persones: “Aquí el preu oscil·la entre els 15 i els 18 euros, però pot ser una bona opció si muntes un grup de quatre amics”. Per últim, la darrera habitació compta amb un llit de matrimoni i està pensada per parelles, tot i que hi ha un segon llit per si venen amb criatures. Aquesta, té un preu d’uns 40 euros.

I un espai de cuina compartida

I un espai de cuina compartida

“Hem buscat una mica tots els perfils: tenir habitacions grans per als turistes que no els importi comparti espai i tenir un espai més exclusiu per aquells que prefereixin tenir més intimitat”, detalla Sas.

El projecte Tarragona Hostel ja és una realitat i ja es troba operatiu per als primers turistes i visitans de la ciutat; i, en els propers dies, també es podran fer efectives les reserves a través de Hostelworld.com.

Joan Marc Salvat