.

.

TOTS 21

Rull, Vila i Tremosa, visitant el Port de Tarragona en vaixell.

Rull, Vila i Tremosa, visitant el Port de Tarragona en vaixell.

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha estat aquest matí a Tarragona on ha negat que el líder d’UDC “s’estigui amagant” en aquesta campanya electoral, i ha assegurat que ell està molt còmode amb UDC perquè reivindica la consulta. Tremosa ha recordat que Duran va dir que entre Juncker i Catalunya, ell votaria Catalunya, i ha defensat que pugui fer política “des del seu bloc”. “No cal estar en un míting”, ha apuntat. En tot cas, ha remarcat que el candidat dels democratacristians, que sí que fa mítings, repeteix sempre que la consulta és irrenunciable. “Molt còmodes amb el compromís explícit i públic que està fent UDC, des del president del comitè de govern fins al candidat”, ha conclòs.

En roda de premsa després de visitar en vaixell el Port de Tarragona, Tremosa ha defensat que Duran pot ser “actiu” des del seu bloc i no cal que estigui en un míting per deixar clara la seva aposta per la consulta. El candidat de CiU ha negat que el president d’UDC s’estigui amagant en aquesta campanya electoral, tal i com assegura el president d’ERC, Oriol Junqueras.

Per a Tremosa, l’important és que UDC repeteix sempre que la consulta és irrenunciable, i així ho diu en cada acte electoral el seu candidat, Francesc Gambús.

En aquest punt, ha posat en valor que Gambús vagi al grup popular europeu, on contrarestarà l’opinió del PP sobre el dret a decidir. Igualment, també ha considerat “intel·ligent” que Ernest Maragall pugui anar al grup socialista, perquè “és important que hi hagi diputats a tots els grups defensant el dret a decidir”. Ara bé, ha avisat que caldrà veure si el PSOE i el PSC el deixen entrar.

Vila lamenta el nacionalisme “ranci i tronat” de PP i PSOE

També ha participat en aquesta roda de premsa el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, a qui se li ha preguntat per la campanya que està fent el PP amb declaracions com les de María Dolores de Cospedal. Vila ha recordat que el número dos dels populars, Esteban González Pons, va dir en un debat de candidats que Europa al final només eren uns fons econòmics que tots els estats lluiten per esgarrapar.

El conseller ha constatat que CiU fa una campanya d’un “sobiranisme modern i positiu” enfront del “nacionalisme tronat i ranci que els candidats del PP encarnen a la perfecció, i fins i tot els propis socialistes també encarnen”.

CiU demana a ERC que deixi el “to prepotent”

El vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC i codirector de campanya de CiU, Lluís Corominas, ha demanat a ERC que deixi el “to prepotent” dels últims dies contra la federació i el líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida. “No ens hauria de voler donar lliçons perquè històricament van apostar pel tripartit i qui van alentir el procés van ser ells”, ha dit. CiU s’ha molestat per un vídeo electoral d’ERC on apareix un dibuix de Duran però també per les declaracions dels últims dies de diferents líders republicans. Corominas ha demanat a ERC que treballi per votar el 9N en lloc de dedicar-se a “arreplegar quatre vots” entre aquells partits que estan portant a terme el procés.