TARRAGONA 21

Ses Majestats a l'arribada al Moll de Costa. Foto: Tarragona21

Ses Majestats a l’arribada al Moll de Costa. Foto: Tarragona21

És difícil trobar en el calendari una vetllada que desperti més il·lusió en la canalla que el 5 de gener. És la vigília del dia de Reis, una tarda en què els tarragonins més menuts fan esforços per no mirar el rellotge mentre esperen veure els presents que els porten Melcior, Gaspar i Baltasar.

Per anar fent boca, aquest dilluns al vespre, els tres Reis Mags han desembarcat pel Moll de Costa del Port de Tarragona, resguardats per la seva comitiva i amb una rialla incansable. Els nens i nenes acompanyats dels pares els esperaven frisosos al Serrallo, on s’han aplegat milers de tarragonins.

En el torn de parlaments, el Rei Gaspar ha recordat a la canalla que han d’anar a dormir ben d’hora i que, si no s’han portat gaire bé, possiblement no tinguin tot el que han demanat a les seves cartes. Ara bé, el que sí han assegurat Ses Majestats és la màgia entre els presents. Màgia i molts caramels. Quatre tones de dolços, per ser exactes, amb motius de Tarragona 2017.

Precisament, una de les principals novetats de la cavalcada d’enguany ha estat la Carrossa dels Jocs Mediterranis de 2017, que encapçalava la comitiva. Guarnida amb quatre columnes i amb detalls de les ones del Mediterrani, la nova carrossa ha sorprès els més menuts que a continuació han vist passar els patges i tots tres Reis Mags. En la ruta han enfilat des del Serrallo, passant pel Barri del Port, el carrer Apodaca, carrer Unió… I així han seguit enfilant la ciutat fins la plaça de la Font.

Davant la façana de l’Ajuntament, on els tres missatgers d’Orient han rebut les claus de la ciutat de mans de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, s’ha pogut gaudir d’una de les principals novetats d’aquesta edició, un maping que ha recreat la màgia de l’arribada dels Reis d’Orient, amb l’estel que els ha guiat fins la costa tarragonina.

 Joan Marc Salvat