.

.

TOTS 21

Cartell dels premis

Cartell dels premis

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra durà a terme aquest divendres l’acte de lliurament dels guardons d’arts plàstiques que s’han convocat dins la divuitena edició dels Premis Cultura Vila de Torredembarra. Tindrà lloc al Pati del Castell, a les 20 h.

La cerimònia serà conduïda pel periodista Aleix Figueras i comptarà amb l’acompanyament musical d’alumnes del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona. Després de l’entrega de premis, s’inaugurarà una exposició amb obres presentades a les diferents convocatòries que es podrà visitar a la Sala Lluís d’Icart fins al 21 de desembre.

Les dades de participació han estat les següents:

IV Premi de Gravat Xilogràfic La Torre de l’Encenall:
Categoria adults: 107 treballs, procedents de països com Argentina, Índia, Rússia, Montenegro o Catalunya. Dotació: 1.000 €.

Categoria juvenil: 5 treballs, procedents de Catalunya. Dotació: material per a gravar.

Categoria infantil: 11 treballs, procedents de Catalunya. Dotació: material per a gravar.

Patrocinador: Arxiu Municipal de Torredembarra.

VII Premi d’Arts Plàstiques Josep Pujol i Montané d’Escultura:
4 treballs presentats. Dotació: 1.000 €. Patrocinador: Regidoria de Turisme de Torredembarra.

XVI Premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu de Fotografia:
256 treballs presentats amb la temàtica «Diversitats que inspiren». Dotació: 500 €. Patrocinador: Regidoria d’Acció Social.

La Regidoria d’Acció Social s’ha mostrat molt satisfeta pel gran nombre de treballs presentats després que enguany s’hagi reorientat la convocatòria d’aquest premi, centrant-se en la modalitat de fotografia digital.

XVI Premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu de Pintura:
18 obres presentades. Dotació: 1.000 €. Patrocinador: Centaño Management d’Espectacles.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra, Núria Batet, ha recordat que la principal novetat de la divuitena edició dels Premis Cultura Vila de Torredembarra és que una part dels guardons serà de convocatòria anual (el Premi de Periodisme Mañé i Flaquer i el Joaquim Gallofré d’Interpretació Musical) i una altra biennal (els literaris en anys senars i els d’arts plàstiques en anys parells).

Amb aquest nou format es vol donar als premis l’entitat que es mereixen i també potenciar els actes de lliurament dels mateixos, que en els darrers anys amb l’increment dels nombre de guardons havien quedat desdibuixats.