.

.

TOTS 21

D'esquerra a dreta, Núria Batet, Esteve Giralt, Eudald Roca i Jordi Bou. Foto: Tots21

D’esquerra a dreta, Núria Batet, Esteve Giralt, Eudald Roca i Jordi Bou. Foto: Tots21

Els actes del Bicentenari del naixement de Joan Mañé i Flaquer comencen aquest cap de setmana. El pròxim dissabte 18 de març es presentarà la biografia del que fou un dels pioners del periodisme a Espanya escrita per Jordi Bou, un especialista en Mañé i Flaquer. L’acte es durà a terme a les 19h al Pati del Castell de Torredembarra.

L’Ajuntament de Torredembarra i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya han presentat avui els actes de l’efemèride, entre els que destaca un itinerari expositiu que es durà a terme al mes de juliol i unes jornades sobre “el Mañé i Flaquer més periodístic i més torrenc, que se celebraran a l’octubre”, segons ha explicat la regidora de Cultura de Torredembarra, Núria Batet.

L’alcalde de Torredembarra, Eudald Roca, ha parlat del llibre de Jordi Bou i ha dit que “ens permet conèixer la figura de Mañé i Flaquer, però també promocionar els Premis de periodisme Mañé i Flaquer que organitzem conjuntament amb el Col·legi de Periodistes”.

Per la seva banda, l’autor de la biografia, Jordi Bou, ha parlat del personatge, “el primer periodista professional a Espanya”, ha apuntat. Per a Bou, “hi ha un abans i un després de Mañé i Flaquer en el món del periodisme i espero que amb aquest llibre es recuperi la seva persona, poc coneguda però d’una gran transcendència”.

Per últim, el president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Esteve Giralt, ha destacat la col·laboració entre l’ens que presideix i l’Ajuntament de Torredembarra en la convocatòria dels premis de periodisme esmentats i “ara amb els actes del bicentenari del naixement del periodista, on nosaltres no hi podem faltar”.

La biografia de Joan Mañé i Flaquer es podrà trobar a les llibreries torrenques i a la regidoria de Cultura de l’Ajuntament. La regidora Batet, però, ha explicat que també volen que sigui un llibre de consulta a les universitats i als centres referents per als periodistes.

V.Tapias