.

Enrique Martín, en la roda de premsa de divendres.

El Nàstic ha perdut aquesta tarda per 2-0 a La Rosaleda contra un Màlaga tan amunt a la taula que només de mirar-lo agafa torticolis, però que comptat i debatut n’ha tingut prou amb un Ontiveros estratosfèric El resultat hauria de ser considerat com lògic. La manera de perdre, no. Tercera derrota consecutiva del tècnic navarrès (novena de la temporada) i lluitant amb un Extremadura que fa els deures (ha agreujat aquest dissabte la crisi del Reus apallissant-lo per 1-4) per no ser cuers amb nou punts de 42 possibles. Una setmana de crits als entrenaments ha suposat una revolució a l’alineació que no ha servit per canviar res. A aquesta plantilla no li fa falta psicologia, sinó un toc de classe i sobretot, molta dosi de futbol. Des de la pissarra fins al damunt del terreny de joc. Perquè si els plans eren arribar a Nadal fora del pou, potser per Reis ja arriba el carbó de Segona B. Tot dependrà dels fitxatxes d’hivern. Perquè ara com ara aquesta sembla ser l’única sortida. Com sempre.

Enrique Martín, que al minut 20 havia de ser advertit per l’àrbitre perquè els nervis ja estaven a flor de pell, ha optat per fer debutar Viti, del filial, en substitució d’un Fali lesionat. El mig del camp el completava Rocha perquè Javi Jiménez s’ha quedat a la banqueta per decisió tècnica, igual que el colombià Luis Suárez. Barreiro i Del Moral han format la línia ofensiva en un onze inicial amb tres centrals, Djetei, Albentosa i Mejías. Tenint present que el primer córner favorable als granes ha arribat al minut 59, no fa falta entretindres gaire en el resum ofensiu. És més profitós fixar-se en l’error de Mejías, incapaç d’allunyar una pilota amb contundència habilitant Santos per passejar-se per la banda, centrar amb teleobjectiu i permetre Kone rematar de cap tot sol dins de l’àrea petita. Era el minut 25 però els problemes de posicionament ha continuat durant tota la primera meitat. I això que, fent poc, els locals han fallat més que una escopeta de fira amb un Ontiveros que entrava per terra, mar i aire. Una centrada seva ha estat a punt de reproduir el gol, però Rica ha enviat la pilota als núvols a pams de la línia de gol.

La segona meitat ha tingut el mateix nom propi, que no era precisament tarragoní. Als cinc minuts de la represa Ontiveros aixeca el cap i decideix provar sort amb un intent gol olímpic que treu Viti sota pals. En tot cas els homes de Martín han començat a jugar i entre els minuts 62 i 72 han ajustat mínimament l’engranatge com per despertar de la migdiada als aficionats tarragonins. Barreiro ha agafat responsabilitats, i en dos minuts dues jugades seves confirmaven que el Nàstic havia viatjat a terres andaluses. Si bé és cert que Oliveros poc després estava a punt d’aconseguir un gol de traca amb una pilota amb efecte enverinat, Brugui ha donat mostres de vida i Tete Morente ha completat una jugada abans de ser expulsat per una segona groga merescuda al minut 74.

Jugar amb un menys no ha suposat cap variació. Entre altres coses perquè en cap moment el Nàstic ha donat la sensació de voler o poder ser competitiu tot i que un gol de rebot ho canviava tot. El gol d’Adrián González a segons del final només ha confirmat, un cop més, que la defensa és una col·lecció de cromos. Una pilota lateral centrada des de la línia de fons vola per davant la porteria amb l’antiaèria muda per falta de munició i permet al jugador andalús, sol, posar la cirereta a un dels pitjors partits que es recorden dels granes.

Màlaga: Kieszek, Iván R, Diego Glez, Pau, Ricca, N’Diaye, Adrián, Renato Santos (minut 79, Hichman), Ontiveros, Koné (lesionat, és substituït al descans per Haksabanovic) i Blanco Leschuk

Banqueta: Prieto, Lacen, Cifu, Lombán, Haksabanovic, Pacheco, Hichman

Nàstic: Becerra, Tete Morente, Albentosa, Djetei, Josua, Brugui (Javi Jiménez, minut 71), Rocha, Viti, Dumitru, Del Moral (minut 58, Nacho Abeledo) i Barreiro

Banqueta: Bernabé, Javi Jiménez, Márquez, Perdomo, Abeledo, Cadamuro i Luis Suárez

Gol: 1-0, Koné, minut 25; 2-0, Adrián González

Targetes grogues: Blanco, minut 13; N’Diaye, minut 33; Tete Morente (expulsat per doble amonestació als minuts 52 i 74); Dumitru, minut 72; Ontiveros, minut 89.