L’Ajuntament de Reus tanca el mandat havent deixat una ciutat ‘pensada per a les persones’

L’alcalde, la vicealcaldesa, la segona tinenta d’alcalde i els portaveus, durant la presentació de la Memòria. Foto: Cedida

L’equip de govern de l’Ajuntament de Reus ha donat per tancat el mandat fent un cant a la “lleialtat” dels tres partits membres del mateix i deixant una ciutat “preparada per al futur”, amb un finançament polit i nombrosos projectes en cartera, que l’alcalde, Carles Pellicer, lliurarà diplomàticament en mà al seu successor (o successora).

Era l’hora del balanç i el Govern de Reus en ple ha presentat la publicació de la memòria de mandat “Reus 2019-2023”, el document que recull l’acció de govern, fruit de l’execució del Pla d’Acció Municipal i dels projectes que al llarg del mandat han donar resposta a noves necessitats i oportunitats.

L’Ajuntament ha editat 45.000 exemplars de la memòria —més d’edició digital que es pot descarregar des del web municipal reus.cat—, que s’ha començat a repartir a tots els domicilis de la ciutat com a exercici de retiment de comptes a la ciutadania de l’acció de govern.

Seguint l’estructura del PAM, “Reus 2019-2023” es divideix en quatre eixos estratègics que permeten visualitzar el compliments dels objectius compromesos:

Una ciutat pensada per a les persones.
Una ciutat sostenible, segura i saludable.
Una ciutat pionera i amb capacitat d’atracció.
Una ciutat preparada i que mira cap al futur.

86% d’execució del PAM

El Govern presenta la memòria de mandat amb un grau d’execució “del 86% del Pla d’Acció Municipal 2019-2023”. El 97% de les accions incloses en el PAM estan iniciades o finalitzades. Per eixos, “Progrés social” està executat en un 90%; “Espai Urbà”, 83,7%; “Desenvolupament econòmic”, 86,2%; i Gestió, Organització i Planificació”, 86,8%.

Pla estratègic de ciutat Reus Horitzó 32

Planificació i participació han estat dos eixos del mandat, que s’han donat la mà en el Pla estratègic de ciutat Reus Horitzó 32m el procés participatiu més gran que s’ha fet mai Reus, i que ha comptat amb la implicació de la ciutadania, d’entitats, d’organitzacions, de grups polítics, del cos tècnic municipal. El document que desplega 38 línies estratègiques organitzats en 4 eixos: Ciutat d’oportunitats; Ciutat amb qualitat de vida; Ciutat amb talent; i Ciutat per gaudir.

Una ciutat pensada per a les persones

“Situar les persones al centre ha estat una prioritat en totes les polítiques impulsades durant el mandat”, ha destacat l’alcalde. Alguns exemples són:

La posada en marxa el Centre Social El Roser. “Un equipament social pioner i amb una dimensió arquitectònica de primer nivell. Un servei de referència, innovador i que dona resposta a realitats complexes com l’alimentació i l’allotjament dels col·lectius més vulnerables”.

La resposta a la pandèmia amb un gran esforç en àmbits com els serveis socials, la salut o la seguretat.
L’entrada en servei la residència Horts de Miró i el trasllat del Centre MQ a les instal·lacions de l’antic hospital.
La rehabilitació del Mas Totosaus per ampliar els serveis d’atenció a les famílies i que permetrà descentralitzar els serveis de Mas Pintat.

El nou centre cívic Gregal, amb les obres en marxa, que amplia la xarxa i també donarà servei a la zona nord de la ciutat.

L’impuls “d’una programació cultural estable i de qualitat durant tot l’any, amb equipaments i festivals de referència i consolidats”.

La redacció de l’estudi previ de la futura Facultat de Medicina a Bellissens.

Una ciutat sostenible, segura i saludable

La vicealcaldessa Noemí Llauradó i el tinent d’alcalde Dani Rubio han destacat el repte de la sostenibilitat i del canvi climàtic, que obliga repensar la ciutat des dels àmbits urbanístic, la mobilitat, les activitats econòmiques, etc. En aquest eix s’han impulsat iniciatives com:

La vianalització del centre, amb els projectes de la raval de Santa Anna i carrer de salvador Espriu; de la plaça del Víctor; i primers passos per la zona del Condesito i carrer Ample.

La creació de nous espais esportius i zones verdes de referència com la Boca de la Mina o el Parc del Lliscament.

La millora de la via pública, amb més de 2,3 milions d’euros en plans directors de manteniment de via pública.

El projecte del nou mercat del Carrilet i l’ampliació del Mercat Central, amb nous espais i un ambiciós projecte a futur que tirarem endavant amb fons propis.

El reforç la plantilla de la Guàrdia Urbana i potenciat la proximitat del cos policial.

La posada en marxa del nou servei de neteja i recollida.

La posada en servei la nova parada de busos interurbans al costat de la Biblioteca Xavier Amorós, i el nou concepte de bus a demanda.

L’impuls de tres projectes potents de regeneració urbana: la Hispània, el Carrilet i el barri del Carme; tres projectes amb visió de barri i amb estratègia de ciutat; que han de ser nous pols d’atracció amb habitatge social, aparcament i nous serveis.

El projecte de l’estació de Bellissens, amb finançament i calendari garantit; i l’acord amb el territori sobre l’emplaçament de l’estació intermodal.

El 97% de les accions incloses en el PAM estan iniciades o finalitzades. Foto: Cedida

Una ciutat pionera i amb capacitat d’atracció

Teresa Pallarès ha dedicat el seu balanç a les polítiques econòmiques i empresarials. “L’impuls de l’activitat econòmica també ha estat una prioritat de l’acció de govern, tant la vinculada al PAM com la impulsada per donar resposta a les necessitats causada per la pandèmia”. Algunes de les accions impulsades en aquest eix són:

La injecció de 9 milions amb els Plans de Reactivació Econòmica i Social, per donar resposta a les necessitats derivades del confinament; i 2,4 milions amb el Pla d’Impuls econòmic i Social, per fer front a la crisi de subministrament i a l’escala de preus.

Els Bons Reus, una iniciativa de referencia, que ha suposat una inversió d’1,5 milions d’euros i un impacte econòmic de 6,6 milions pel teixit comercial, de serveis i restauració.

El projecte Reus Espais Vius de revitalització estratègica del comerç, amb 24 comerços adherits a la primera fase i 24 a la segona.

Gràcies a l’impuls de Redessa, “Reus és la segona ciutat de Catalunya en percentatge d’ocupació en perfils tecnològics”, ha subratllat Pallarès.

Els serveis d’atenció a persones emprenedores i empreses que impulsen el Mas Carandell i Redessa. Altrament, el portaveu d’ERC, Daniel Recanses, ha destacat que “Reus és referència cultural, amb el Trapezi, una programació cultural estable al llarg de l’any o la commemoració dels anys Gabriel Ferrater, Domènech i Montaner i Xavier Amorós.”

Altres han estat el projecte de renovació dels continguts expositius i la museografia del Gaudí Centre, amb una estimació inicial d’inversió de 3 milions d’euros, i l’organització del World Padel Tour, que situa Reus com a capital mundial de pàdel.

‘Una ciutat preparada i que mira cap al futur’

L’Ajuntament de Reus tanca el mandat amb “una economia sanejada, complint amb tots els indicadors de solvència, i amb capacitat d’inversió i d’acció per encarar els reptes del futur”, subratllava l’alcalde. Les xifres són aquestes:

83 milions d’euros d’esforç inversor, el més gran dels darrers anys.
70 milions d’euros de deute reduits durant el mandat.
97% d’execució dels pressupostos municipals.
Política fiscal justa i solidària, i 5,6 milions d’euros en bonificacions fiscals.
La transformació digital de l’Ajuntament ha generat un estalvi acumulat de més de 16 milions d’euros en quatre anys: el 83% dels tràmits municipals es poden fer telemàticament
La posada en marxa de Reus Energia i l’impuls de les comunitat energètiques, amb la comunitat del polígon Agro-Reus com a projecte estrella.
L’aposta per l’estalvi, l’aprofitament i la reutilització de l’aigua que està fent Aigües de Reus.

Accediu a la memòria en aquest enllaç.

 

L’Ajuntament de Reus redueix en prop de 300 MEU el seu deute en 11 anys

Carles Pellicer i Mariluz Caballero, pesentant avui el balanç financer de l’Ajuntament. Foto: Cedida

La situació catastròfica que es va trobar l’Ajuntament de Reus en 2011, en accedir a l’Alcadia per primer cop Carles Pellicer, ha estat revertida durant els tres mandats següents, ja notable en el primer d’ells, de manera que un consistori que estava intervingut per l’Estat ha reduït en 11 anys el deute en 290 milions d’euros i la ràtio d’endeutament ha passat de ser de 134% -24 punts més del permès legalment- i se situa ara al 70%, cinc punts per sota del que legalment s’exigeix per poder estalviar-se haver de presentar-ho a la Generalitat. A més, l’Ajuntament té ‘cash’ i afirma poder afrontar el futur amb optimisme.

Aquesta és la principal bandera que ha mostrat avui l’alcalde en presentar, junt a la regidora d’Hisenda, Mariluz Caballero, el balanç financer de l’actual mandat, que no s’entén sense el context anterior. Un balanç en el que destaca també l’increment inversor, de 83 milios d’euros en aquests darrers quatre anys.

“Deixem un Ajuntament sanejat. Deixem un Ajuntament solvent. I deixem un Ajuntament amb capacitat d’acció”. L’alcalde de Reus ha tancat amb aquestes paraules la presentació pública davant una representació de les entitats econòmiques de Reus.

“Solvència econòmica, resultat d’un model basat en la planificació, el seguiment, el control. És a dir, basat en un model d’Excel·lència. I sempre amb la ciutadania al centre de les polítiques públiques.”, ha afegit la regidora d’Hisenda.

Durant l’acte, Caballero ha explicat la liquidació del pressupost 2022, que es portarà a votació del ple de l’Ajuntament de divendres que ve, i han aprofitat per fer un balanç de la gestió econòmica del mandat 2019-2023. L’alcalde, al seu torn, ha ampliat el balanç als anys dels seus mandats com a alcalde de Reus, des de 2011.

Les principals dades aportades durant la presentació pública són les següents:

Execució pressupostària

L’Ajuntament de Reus tanca el Pressupost 2022 amb un grau d’execució del 97,3%. La mitjana d’execució del pressupost ha estat del 95,7% en el període 2019-2022. Si s’exclouen els anys de pandèmia, amb afectació en l’execució del pressupost previst a 1 de gener, el grau d’execució ha estat del 97,8%. La mitjana catalana és del 85%. Reus, 12 punts per sobre.

El romanent de tresoreria

L’Ajuntament tanca l’exercici 2022 amb un superàvit de 3,95 milions d’euros. D’aquests 3,95 milions, el 80%, és a dir, 3,15 milions, ja estan compromesos amb actuacions en execució procedents d’altres exercicis i que tenen continuïtat aquest any. L’altra part és el romanent de tresoreria lliure; del que es pot disposar lliurement. Són 796.000 euros, que destinaran a reforçar diferents serveis, així com a incrementar les dotacions en ajuts a entitats.

Reducció de l’endeutament

El 2022 es tanca amb un deute de 114,59 milions d’euros, el que suposa una reducció de 70,22 milions d’euros durant el mandat 2019-2023, més d’un 38%.

La reducció és històrica si es compara amb el 2012. Més de 290 milions de deute reduït des de 2012, quan el deute va arribar als 405 milions. Una rebaixa del 71,74% en 11 anys.

Ràtio d’endeutament

La ràtio d’endeutament se situa a tancament de l’exercici en el 70,22%, per sota del règim d’autorització del 75%. Des de 2017 l’Ajuntament de Reus manté la ràtio d’endeutament per sota de règim d’autorització; i molt per sota del màxim legal del 110% que l’Ajuntament va superar els anys 2012 i 2013.

L’esforç inversor

L’Ajuntament de Reus ha fet entre 2019 i 2023 un esforç inversor de més de 83 milions d’euros. A partir d’un pressupost d’inversions de mínims l’any 2012 (molt limitat per l’endeutament) poc a poc i amb esforç, s’han anat millorant les xifres, fins que les inversions en aquest mandat han fet un salt: 2019, 8,3 milions d’euros; 2020, 12,41 milions; 2021, 12,04 milions; 2022, 32,36 milions; i 2023, 18,02 milions.

Estalvi net

La ràtio legal d’estalvi net es va situar a 31 de desembre de 2022 al 4,26%. El mínim legal és del 0%.

Termini de pagament a proveïdors

L’exercici 2022 es tanca amb un període mitjà de pagament a proveïdors de 8 dies. Cal tenir el compte que la fórmula legal de càlcul d’aquest termini que no té en compte els 30 dies que disposen les administracions públiques per conformar les factures.

En els pitjors moments de la crisi, el termini de pagament a proveïdors es va elevar a 191 i 181 dies els anys 2011 i 2012, respectivament.

Reducció de la fiscalitat

La pressió fiscal es troba a Reus un 16,4% per sota de la mitjana de municipis catalans. Si la fiscalitat es posa en relació amb el nivell de renda, l’esforç fiscal representa a Reus un 12,3% menys que la resta de municipis.

L’augment dels ingressos que l’Ajuntament ha experimentat aquest mandat via política fiscal s’explica en un 50% amb la millora de la gestió. És a dir, més eficiència dels ingressos, més inspeccions i lluita contra el frau fiscal. El 2020 es va posar en marxa un Pla d’Inspeccions, que ha fet aflorar 2 milions d’euros en frau fiscal. 2 milions d’euros que s’han consolidat en els pressupostos dels anys 2022 i 2023.

D’altra banda, entre 2019 i 2022, l’Ajuntament de Reus ha concedit bonificacions fiscals per valor de 5,6 milions d’euros. L’esforç en beneficis fiscals ha crescut un 33% entre 2019 i 2022.

‘Un model d’excel.lència’

Caballero ha vinculat la feina feta durant el mandat a la implantació d’un model d’execel·lència, i ha ennumerat alguns dels projectes impulsats des de la regidoria d’Hisenda: el Pla de contractació, el Pla antifrau, el Pla estratègic de subvencions, la lluita contra el frau fiscal, l’aprovació de pressupostos i entrada en vigor l’1 de gener, la reducció del deute, l’esforç inversor, els Plans de Reactivació Econòmica i Social i el Pla d’Impuls Econòmic i Social; i l’Oficina Virtual Tributària.

J. Garcia

 

Carles Pellicer: ‘La bona gestió ens ha permès impulsar polítiques i projectes de ciutat en moments difícils’

Carles Pellicer: 'Aquest mandat hem posat en marxa la transformació de la Raval de Santa Anna en zona de vianants'. Foto: Cedida

Carles Pellicer: ‘Aquest mandat hem posat en marxa la transformació de la Raval de Santa Anna en zona de vianants’. Foto: Cedida

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, fa un balanç dels gairebé quatre anys de mandat en la seva recta final, un mandat marcat per la pandèmia i per les inversions de cara a desenvolupar grans projectes.

Quin balanç fa del mandat. Què ha estat el més destacat?

Ha estat un mandat marcat, primer, per la pandèmia, i després, per una gran capacitat inversora per desenvolupar grans projectes. La bona gestió ens ha permès impulsar polítiques i projectes de ciutat per a l’atenció a la ciutadania i l’activitat econòmica en moments difícils, sempre amb una clara visió social.

Complim amb el desplegament del full de ruta, el Pla d’Acció Municipal, i hem estat capaços d’anar més enllà amb la recuperació d’una capacitat inversora molt potent, la més important que l’Ajuntament de Reus ha tingut en els darrers 10 anys. Tenim en ple funcionament el Centre Social El Roser, pioner a Catalunya; hem acabat també el projecte de la Boca de la Mina; hem obert el parc del Lliscament, un nou espai verd i de pràctica esportiva…; estem culminant la vianalització del Raval de Santa Anna i començant la plaça del Víctor… Tenim molts projectes en marxa.

Reus avança en la vianalització i mobilitat sostenible?

La vianalització del centre és un gran projecte de ciutat que recull el Pla d’Acció Municipal, que estem desenvolupant a bon ritme i que té un llarg recorregut també de cara als propers anys. Aquest mandat hem posat en marxa la transformació del Raval de Santa Anna en zona de vianants. Ara comencem amb el projecte de la plaça del Víctor, que s’emmarca en el context de l’Eix Central, des del Passeig Mata fins a la zona sud, passant per l’entorn del Carrilet, que també experimentarà una gran transformació, i arribant fins a l’estació de Bellissens.

Com valora la vianalització del Raval Santa Anna?

Tots els canvis poden generar recels a l’inici, però el temps ha demostrat que ha estat un encert i que, com a ciutat, hem de caminar cap aquí, igual que es va fer en el seu dia amb els carrers Llovera i Monterols. L’obertura de la primera fase ha demostrat l’encert del projecte: la ciutadania s’ha fet ràpidament seva la nova configuració de l’espai. I el mateix passarà amb la segona fase. És una obra estratègica que demostra l’aposta del Govern de Reus per la mobilitat sostenible, i que demostra el compromís de construir una ciutat amb millor qualitat de vida. Prioritat de pas als vianants i impuls també de l’activitat econòmica i del comerç. Perquè amb espais més amables, es convida a la ciutadania a passejar pels carrers i per les botigues.

Reus avança en la sostenibilitat? Què destacaria dels projectes de desenvolupament de plaques fotovoltaiques i comunitats energètiques?

El Govern de Reus estem compromesos amb la sostenibilitat i alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030. Amb més zones verdes per fer una ciutat més resilient al canvi climàtic i amb la millora de la gestió dels residus municipals.

Hem creat Reus Energia, una iniciativa municipal per a subministrar electricitat a l’Ajuntament i als equipaments públics amb energia renovable, de KM0. En una segona fase volem que l’energia produïda també pugui arribar a les llars més desfavorides.

En comunitat amb el sector privat hem estat capaços de desenvolupar una experiència exitosa com és la de la comunitat energètica del polígon Agro Reus, que esperem es pugui estendre a més polígons de la ciutat. Amb la gestió de gairebé 2 milions d’euros en subvencions dels fons Next Generation.

Com valora l’experiència de la futura transformació del Carrilet?

Tenim a licitació l’estudi en profunditat de l’entorn del Carrilet, per transformar-lo en una centralitat consolidada de referència per al conjunt de la ciutat. Un projecte que té tres objectius de transformació clars: Impulsar un projecte de transformació urbanística que permeti crear una nova centralitat al sud de la ciutat; elaborar un projecte que converteixi el Carrilet en un nou pol d’atracció i generi més activitat quotidiana a la zona, i més i millor connectivitat amb el seu entorn. I una transformació urbana per potenciar aquesta zona; i per millorar la qualitat de vida dels veïns i les veïnes de la zona i de tot Reus. No és un projecte de barri, és un projecte de ciutat. Volem que la transformació social i econòmica del Carrilet s’irradiï al conjunt de la ciutat.

Els Bons Reus han estat una de les grans iniciatives del mandat. Quin impacte han tingut?

L’impacte econòmic s’ha valorat en més de 5 milions d’euros. Bons Reus va sorgir com una acció del Pla de Reactivació Econòmica i Social. El setembre de 2020 es va llençar la primera campanya amb 80.000 Bons Reus (400.000 €). La iniciativa es va ampliar i totes han estat iniciatives d’èxit. Enguany, el Pla d’Impuls Econòmic i Social destina 400.000 euros a una nova edició dels Bons Reus; una injecció econòmica per fer recuperar la demanda als establiments de la ciutat, el comerç, els mercats, el turisme i la restauració. Tenint en compte les anteriors edicions, la campanya pot tenir un impacte econòmic aproximat d’1,5 milions d’euros.

Vermut, oli, fruits secs,… ha estat el mandat de la promoció dels nostres productes agrícoles?

Des de l’Ajuntament, estem compromesos en aquest objectiu, i convençuts que la suma d’esforços d’entitats i institucions és fonamental. És una línia de promoció que transcendeix un mandat municipal, perquè enllaça amb la nostra història, la nostra tradició i perquè ens vincula a la comarca i el nostre entorn. Són productes que configuren la nostra identitat, i promocionar-los també ens aporta valor a nosaltres i ens promociona a nivell català, estatal i internacional.

L’estació de Bellissens avança a bon ritme?

Sí. Molts anys de feina ingent, treball intens des de la discreció i consens donen resultats. Aquestes són les claus que han fet possible que el projecte de l’estació de Bellissens tiri endavant definitivament. La posada en funcionament de la futura estació, que s’inclou en les actuacions prioritàries del Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, està prevista per al 2025. En els propers dies tindrem més novetats sobre aquest projecte, una estació moderna, funcional, plantejada amb criteris de gestió sostenible i adaptada a les necessitats de mobilitat de tota la població. I que actuarà també com a element de dinamització per a una àrea a la zona sud de la ciutat amb un gran potencial de creixement urbanístic.

Veurem fer realitat el tramvia del Camp? Com afectarà a Reus?

Tot avança. És important el consens i que es compti amb el territori. Estem satisfets per l’acceptació per part de la Generalitat de les al·legacions de l’Ajuntament de Reus. Quan es treballa des del consens i a partir de la suma de diferents visions, els projectes avancen. Els treballs per posar en marxa el tramvia han de començar enguany amb la licitació del projecte constructiu del tram Cambrils i Vila-seca. La segona fase del projecte ha de permetre unir Reus i Tarragona.

El mapa de les infraestructures que han d’emmarcar els nostres projectes de futur està prenent l’impuls definitiu. Els projectes estan madurs en relació a les necessitats reals, de present i de futur, del territori i del país, i això és així perquè els diferents municipis i institucions que integrem l’espai metropolità hem sabut unir esforços per fer arribar les nostres demandes als espais de decisió i hem aconseguit que se’ns escolti. L’objectiu és clar i evident: donar a la ciutadania un servei de qualitat.

L’experiència dels poliesportius lleugers era una necessitat?

Els poliesportius lleugers són una fórmula pròpia de Reus d’equipaments esportius de proximitat, d’altes prestacions esportives i funcionals. Continuem treballant en la línia de planificar i construir equipaments esportius de proximitat. Hem posat en marxa els poliesportius lleugers vinculats a les escoles Cèlia Artiga i Joan Rebull, i ara projectem el nou Pavelló doble Poliesportiu “El Molinet”, un equipament annex a l’IES Roseta Mauri, ubicat a la zona de Mas Iglesias.

Són equipaments molt versàtils i gestionats amb una clara visió social, amb un horari per a usos escolars, un horari per a activitats extraescolars vinculades al propi centre i un horari social d’ús esportiu per a projectes i programes municipals, entitats esportives, veïnals i activitats d’esport per a tothom.

Què ha passat amb l’edifici del Centre Catòlic? 

Les condicions que l’Arquebisbat de Tarragona sobre el futur del Centre Catòlic són inassumibles per una administració pública; condicions que afecten el dret a la llibertat d’expressió, la fórmula jurídica i durada de la cessió de l’equipament, la gratuïtat o la disponibilitat dels espais.

L’Arquebisbat vol inserir una clàusula d’estil per, segons diu, “evitar manifestacions i expressions contràries a la moral cristiana”. Ajuntament i Diputació considerem que és una frontera ètica que no pot ni ha de traspassar i que trencaria amb la nostra obligació d’actuar en benefici de tota la ciutadania i amb els valors públics de l’activitat.

Únicament seria possible reprendre les converses en cas que la negociació retorni als termes que plantejava la proposta d’acord inicial, treballada i consensuada entre les diferents parts implicades i que donava resposta a les necessitats de l’espai, als problemes estructurals de l’edifici i es plantejava en termes d’interès públic.

Com ha estat l’experiència de govern compartit?

El passat mandat ja vam governar amb la mateixa coalició; la novetat d’aquest ha estat que hem governat amb majoria, i el govern funciona molt bé. Això sí, sempre hem estès la mà a la resta de grups municipals per arribar a acords de ciutat; i el millor exemple són els acords per al desplegament d’infraestructures d’àmbit supramunicipal. El millor balanç és el resultat, i el resultat és molt positiu.

 

ESPECIAL MANDATS

Balanç de 4 anys de governs municipals al Tarragonès i Baix Camp

Alforja
Joan Josep Garcia

Cambrils
Oliver Klein

Castellvell del Camp
Joan Sabaté

Constantí
Oscar Sánchez

Creixell
Jordi Llopart

El Morell
Eloi Calbet

Els Pallaresos
Jordi Sans – Xavier Marcos

La Canonja
Roc Muñoz

La Pobla de Mafumet
Joan Maria Sardà

La Pobla de Montornès
Francesc Larios

La Secuita
Eudald Roca

La Selva del Camp
Jordi Vinyals – Josep Masdeu

Mont-roig del Camp
Fran Morancho

Perafort
Joan Martí Pla

Prades
Lídia Bargas

Reus
Carles Pellicer

Riudoms
Isabel Gómez – Sergi Pedret 

Roda de Berà
Pere Virgili

Salou
Pere Granados

Tarragona
Pau Ricomà

Vilallonga del Camp
Gemma Benaiges

Vila-seca
Pere Segura