.

.

TOTS 21

Inés Rubio. Foto: Ajuntament

L’espectacle Fronterazul dels músics Manuel Carmona i Samuel García donarà el tret de sortida al festival Sona Flamenc demà divendres a les 20 h a l’Espai Jove Kesse. La quarta edició del festival, que comptarà amb 24 activitats que combinen ball, teatre, música, activitat divulgativa, formativa i participativa, tota entorn del flamenc, s’allargarà fins al 3 d’abril. 

Entre els espectacles al Teatre Tarragona, és de destacar De la tierra d’Inés Rubio (19 de març), una producció d’Urly Events que comptarà amb ‘bailaoras’ i músics locals. També, Bodas de Sangre, la cèlebre obra de Lorca dirigida, en aquest cas, pel tarragoní Marc Chornet (25 de març) i interpretada pel Projecte Ingenu, i coreografiada pel ballarí de flamenc Jesús Blanco. I la producció FlamencoLife 2.0 (2 d’abril), un espectacle de la companyia Beatriz Higueras que recorre els pals de flamenc a través del ball, el toc i el cant.

Aquesta edició comptarà amb la presència de grans noms de la música flamenca com les Maruja Limón (26 de març), que presentaran a la Sala Zero la seva combinació de flamenc, pop i ritmes llatins, el primer espectacle en solitari d’Ana Brenes (27 de març) al Teatret del Serrallo i el polifacètic músic de Ketama Josemi Carmona (3 d’abril), que clourà el festival amb el seu quartet i un treball a mig camí entre el flamenc, el jazz, la música llatinoamericana o el pop.

Pel que fa a l’oferta formativa, és de remarcar el curs de flamenc per a neòfits de la principal ‘cantaora’ del moment Mayte Martín que durant dues tardes consecutives a la Sala Kesse (26 i 27 de març) transmetrà la seva experiència personal i presentarà les principals obres clàssiques del flamenc. I la masterclass del coreògraf José Manuel Álvarez (3 d’abril) que també actuarà a La Herreria (1 d’abril).

Finalment, el 2 d’abril, la plaça Corsini serà l’escenari d’un dels dies més destacats del festival amb una matinal de rumba que comptarà amb la tradicional flashmbob, que aquest any incorpora com a novetat un divertit espectacle previ on ballarines de Tarragona seran les protagonistes: El Rumbòdrom. El matí de rumba al Mercat clourà amb una sessió de DJ rumbera de Txarly Brown.

Redacció