.

Dr.Albert Pons (Cap dels plans funcionals a Tarragona), Dr.Closa (Cap de Pediatria de Joan XXIII), Dra Velasco (Cap de Pediatria de Santa Tecla). Foto:Tarragona21

Dr.Albert Pons (Cap dels plans funcionals a Tarragona), Dr.Closa (Cap de Pediatria de Joan XXIII), Dra Velasco (Cap de Pediatria de Santa Tecla). Foto:Tarragona21

El coordinador dels Plans Funcionals de Salut a Tarragona, Albert Pons, acompanyat dels caps de pediatria de Joan XXIII, el Doctor Closa i la cap de pediatria de Sant Tecla, la Doctora Velasco han anunciat que es treballa per a poder engegar la UCI Pediàtrica a finals del 2016.

El parlament de Catalunya va aprovar en la seva sessió del passat 30 d’abril, el fet de demanar al Govern que durant aquest 2015 es desenvolupi correctament la Unitat Funcional de Pediatria de Tarragona i que sigui durant el 2016 que es posi en funcionament la UCI de pediatria.

Albert Pons ha concretat que el 2015 s’acabin de perfilar les qüestions tècniques i que al gener de 2016 s’han de començar a tirar endavant aquesta UCI pediàtrica. La decisió del parlament segons Pons reforça la feina que s’està fent des de Tarragona tot i no assegurar res.

El mateix Pons ha explicat que encara s’han d’acabar d’ultimar quins seran els costos d’aquesta unitat. Segons Albert Pons ha afirmat que el cost per a engegar aquesta Unitat serà assumible tot i no voler dir quin és l’import exacte del cost.

La UCI de pediatria s’ubicarà a l’Hospital de Joan XIII a la quarta planta en l’espai on ara es troben els nounats.

I tindrà capacitat per 8 llits de nounats i en un principi 6 llits (ampliables a 8) per pediatria.

Actualment es traslladen 400 nens cada any des de les comarques tarragonines a Barcelona per ser tractats amb cures pediàtriques.

El transport a més a més es fa amb ambulàncies que vénen des de Barcelona, ja que Tarragona no té transport especialitzat. Des de l’Hospital de Joan XXIII es demana també poder fer el transport a Barcelona amb material des de Tarragona perquè el model actual no és operatiu segons ha explicat el mateix Doctor Closa. Amb l’actual sistema de transport un pacient s’ha d’esperar més d’1 hora fins que arriba el transport.

“Això fa que el nen de Tarragona no tingui les mateixes possibilitats que un nen de Barcelona” segons Closa.

Per nombre de pacients, de llit pediàtriques i nombre d’habitants Tarragona necessita una Unitat Cures Intensives Pediàtriques de nivell 2.

La llei marca que hi ha d’haver 20 llits per milió d’habitants en pediatria. Necessitarem uns 8 llits pels 800.000 habitants que té Tarragona.

El nivell 2 significa poder atendre a tots els pacients menys cirurgia cardíaca i neurocirurgia.

Les unitats de nivell 2, són unitats mixtes, on es tracten casos de nounats i pediàtriques.