.

.

TOTS 21

L'equip del film al Balcó del Mediterrani aquest mig-dia

L'equip del film al Balcó del Mediterrani aquest mig-dia. Foto: Adrià Recasens / Tarraghona21

Tarragona tornarà a ser properament escenari cinematogràfic d’un film després de ‘Fill de Caín’. El Balcó del Mediterrani ha estat aquest mig-dia el teló de fons o photocall dels actors de ‘El dolç sabor de la llimona’ que es rodarà a Tarragona entre l’11 i el 24 d’agost.

La trobada de l'equip

La trobada de l'equip. Foto: Adrià Recasens / Tarraghona21

Entre l’equip i el planell actoral, la gran majoria del territori, s’hi troben com a protagonistes Elena Rivera, Carina a la sèrie ‘Cuéntame cómo pasó’ de La1 de TVE i David Solans, nominat als Premis Gaudí per l’exitosa ‘Fill de Caín’ que també va fer aparèixer a Tarragona a la gran pantalla. No és l’únic provinent del film de Jesús Monllaó, aquesta pel·lícula també compta amb Mercè Rovira (‘Fill de Caín’, ‘La Riera’ o ‘1714’) o Abril Garcia (‘Fill de Caín’ i ‘L’hostal de la Roca’) a més d’altres secundaris com Andreu Lahoz, Aarón Castellví o Adrián Ribiño.

Avui els actors i actrius han tingut sessió fotogràfica al Balcó del Mediterrani

Avui els actors i actrius han tingut sessió fotogràfica al Balcó del Mediterrani. Foto: Adrià Recasens / Tarraghona21

El director, el nou debutant i tarragoní David Aymerich, estudia a la URV Comunicació Audiovisual i l’any vinent farà el 3er curs. Comenta que des de petit li ha agradat molt llegit i escriure històries. Respecte a la pel·lícula, explica a Tarragona21 que “es tracta d’un llargmetratge de ficció que es va gestar fa dos anys quan vaig escriure el guió primerament com a curtmetratge de comèdia i que finalment ha calgut allargar per poder plasmar amb esforç i estima aquest drama adolescent que profunditza en els sentiments dels joves, dels adolescent, en el moment d’endinsar-se a l’etapa adulta, el com ho afronten i com volen menjar-se el món” explica.

Alguns dels actors

Alguns dels actors. Foto: Adrià Recasens / Tarraghona21

Algunes de les actrius

Algunes de les actrius. Foto: Adrià Recasens / Tarraghona21

El títol, tota una metàfora

En aquest sentit, el títol ‘El dolç sabor de la llimona’ és segons diu “una metàfora “de com els joves ens pensem que en l’adolescència vivim un moment dolç quan realment és prou amarg, com la llimona, donat que cada pas que donem té les seves conseqüències per a bé o per a malament”.

El director, David Aymerich

El director, David Aymerich. Foto: Adrià Recasens / Tarraghona21

El film es rodarà en castellà i serà doblat al català i l’anglès. Entre els indrets tarragonins hi haurà el Balcó del Mediterrani on els actors s’han fet les fotos per a la pel·lícula. També el Pretori, el carrer Major o el Far de la Banya, al Port, entre altres.

Aymerich comenta que en un primer moment la seva idea era vendre el guió i finalment es va animar a tirar-ho endavant ell mateix. Per tal de finançar el projecte li ha estat necessari anar local per local de la ciutat demanant finançament i patrocinis. Per ara hi ha un pressupost modest i el principal serà Fleca Flaqué. En un primer moment la seva idea era vendre el guió i finalment es va animar a tirar-ho endavant ell mateix. Ha tingut moltes dificultats sobretot per no conèixer a ningú i confessa que Mercè Rovira ha estat un gran suport per tirar-ho endavant, mostrant-se agraït.

Els actors fascinats amb el guió

L’actriu Elena Rivera comenta que “em va interessar molt el guió i em va cridar l’atenció el personatge ja que és molt diferent de tot el que he fet, amb 24 anys està endinsada en la prostitució”. Confessa que “volia un personatge més adult dels que he fet i em ve molt de gust”.

L'actor David Solans

L'actor David Solans. Foto: Adrià Recasens / Tarraghona21

Per la seva part, David Solans explica a Tarragona21 que el va enganxar el guió i li sembla molt morbós. “Té acció, romanç, baralles… i el món de la prostitució”, també li ha captivat l’entusiasme del director, i declara que “és un dels projectes més bonics que ara tinc entre mans”.

D’aquesta manera el proper mes d’agost, la ciutat tornarà a comptar amb focus, càmeres i equip tècnic per esdevenir novament escenari cinematogràfic amb ‘El dolç sabor de la llimona’

-Adrià Recasens-