.

.

TOTS 21

La signatura s’ha oficialitzat aquest dijous a la Sala Trono, amb la presència del director de la sala, Joan Negrié, i la la presidenta de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona, Paula Varas. Foto: Cedida

Tarragona Ràdio i la Sala Trono han signat aquest dimecres, 15 de desembre de 2021, un conveni de col·laboració que s’allargarà durant tot el 2022. D’aquesta manera, les dues entitats reforcen i regularitzen els seus vincles amb l’objectiu de millorar la promoció de l’activitat teatral i de les arts escèniques fetes des de Tarragona, així com de promoure els mitjans públics i una comunicació i un entreteniment de qualitat a la ciutat.

El conveni tindrà vigència durant gairebé tot el 2022, amb possibilitat de prorrogar-lo si les dues entitats així ho acorden. La signatura s’ha oficialitzat aquest dijous a la Sala Trono, amb la presència del director de la sala, Joan Negrié, i la la presidenta de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona, Paula Varas. També hi ha estat presents la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, el director gerent de Tarragona Ràdio, Xavier de Gispert, i la periodista de referència per les arts escèniques a la ciutat, Núria Cartanyà, directora i conductora del ‘Què de Què’ de Tarragona Ràdio.

L’emissora pública de referència, al costat de la cultura

El caràcter de servei públic de Tarragona Ràdio es reforça amb la signatura d’aquest conveni, que acostarà l’actualitat d’una de les sales amb més potencial de Tarragona al conjunt de la ciutadania. “És una gran notícia per la ciutat aquesta bona relació entre la Sala Trono i Tarragona Ràdio”, ha indicat la presidenta de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona (EMMCT-Tarragona Ràdio), Paula Varas, per a qui l’acord també “posa negre sobre blanc una relació que hem reforçat i que segueix la línia de la nostra campanya ‘objectius compartits’, en aquest cas amb el món del teatre i amb la producció cultural tarragonina”. Per la seva banda, el director de la Sala Trono, Joan Negrié, s’ha mostrat “content” i “satisfet” per la signatura del conveni, i ha recalcat que “consolida un vincle històric i l’objectiu comú d’apropar la cultura donant veu a les companyies que passen per la Sala Trono i el FITT amb l’esperit periodístic propi de Tarragona Ràdio.

El director gerent de l’EMMCT-Tarragona Ràdio, Xavier de Gispert, ha manifestat que “hem impulsat aquest conveni perquè estem una mica ‘tronades’: creiem en el teatre i les arts escèniques com una peça clau de la cohesió social i cultural de la nostra ciutat”. El mateix ha afegit que “la funció social de l’empresa pública passa per arribar acords com aquests amb tot el sector cultural de la ciutat. I, per tant, volem que això sigui l’inici d’una llarga relació d’amor amb el teatre i les arts escèniques en general”.

Un conveni per créixer plegats

El conveni estableix, entre altres, que Tarragona Ràdio es compromet a promoure les activitats culturals de l’àmbit del teatre i les arts escèniques impulsades per la Sala Trono cada temporada, amb emissió periòdica de continguts i càpsules informatives específiques al 96.7FM i amb espais rotatius al lloc web tarragonaradio.cat. Tot plegat, preservant sempre els principis d’independència editorial, autonomia professional i llibertat de crítica i expressió.

Per altra banda, el Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) comptarà amb un espai personalitzat al lloc web de Tarragona Ràdio, des del 15 d’agost i fins al 15 de setembre, amb la voluntat de recollir les diferents peces relacionades amb el festival i les companyies que hi participen. Tots els continguts elaborats per la ràdio es compartiran als perfils de les xarxes socials de la sala. Per la seva banda, la Sala Trono es compromet a integrar tant els continguts com la imatge de Tarragona Ràdio en tots els seus mitjans de difusió: a la mateixa sala, a les xarxes socials, en la cartelleria o en les newsletters dirigides al seus seguidors, entre d’altres. Mitjançant Tarragona Ràdio, també s’oferiran entrades per espectacles, a través de concursos i sortejos que fomentin la participació de la ciutadania.

A més, s’establiran treballs en comú i es deixen les portes obertes a la col·laboració en tota mena de formats híbrids entre el periodisme i el teatre.

Redacció