.

Roda de premsa. 07-07-16

D’esquerra a dreta, Francesc Roig, patró de la Fundació Privada Mútua Catalana, Antonio Terceño, degà de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV, Glòria Barberà, exdegana, Joan Josep Marca, president de la Fundació Privada Mútua Catalana, Pere Segarra, president de la demarcació de Tarragona del Col·legi d’Economistes de Catalunya i Josep Fàbregas, professor d’Història Moderna de la URV.

El Centre Tarraconse El Seminari acollirà l’11 i el 12 d’abril la primera edició de les Converses al Camp de Tarragona, un fòrum de debat econòmic que reflexionarà sobre les estratègies de futur de la demarcació. La iniciativa, presentada avui en roda de premsa, està organitzada per la Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC), la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Col·legi d’Economistes de Catalunya, i neix amb la voluntat de recuperar l’esperit de les Converses de Salou, celebrades entre els anys 1964 i 1970.

El president de la FPMC, Joan Josep Marca, s’ha referit a aquest precedent com a motor impulsor de la idea, amb el repte d’agafar-ne el relleu i organitzar un “fòrum de debat i opinió multidisciplinar al territori”. Marca ha explicat que el projecte tindrà una periodicitat anual i es celebrarà de forma itinerant per tot el Camp de Tarragona.

El degà de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV, Antonio Terceño, ha destacat la doble idea de parlar en clau local del territori, amb el debat que es farà el primer dia sobre la idea de potenciar el Camp de Tarragona com a àrea metropolitana. I projectar-lo, alhora, cap a la resta del món amb la conferència que oferirà a la segona jornada el reconegut economista austríac, Christian Felber, creador de un nou model productiu a escala global, basat en l’economia social.

El president de la demarcació de Tarragona del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Pere Segarra, ha recordat que, després de la ponència de Felber, tres cooperatives que treballen a la demarcació, Som energia, COOP 57 i L’Olivera, explicaran les seves experiències d’emprenedoria social, com a exemple pràctic del model alternatiu de creixement econòmic sobre el que es vol reflexionar.

El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Hisenda i Empresa, Oriol Junqueras, tancarà les jornades. L’acte inaugural, el dia 11, s’iniciarà amb un homenatge als supervivents del grup que va impulsar les Converses de Salou (Xavier Amorós, Josepa Cardó, Ramon Gomis, Cosme Saló i Josep Vila). Amb aquest mateix objectiu s’ha editat un opuscle, elaborat pel professor d’Història Moderna de la URV, Josep Fàbregas, que recull la documentació aportada per aquesta iniciativa.