“L’edició de Tarraco Viva consolida el model de festival que s’integrarà en el projecte cultural Jocs Mediterranis 2017, que va començar l’any passat amb l’any August”, ha declarat la consellera de cultura, Begoña Floria. A la valoració del festival Floria també ha volgut destacar que en els 10 dies que ha durat el festival tan sols s’han suspés 3 actes a causa del vent, dels 400 organitzats. Floria ha fet una valoració molt positiva i ha destacat que aquesta “ha estat una de les millors edicions de la història” i que ha tingut una gran difusió, ja que han estat 157 acreditacions per mitjans. A més Tarraco Viva ha tingut també una una bona projecció internacional, ja que enguany tres noves entitats com el Ministeri de Cultura de Albania i Autria, així com investigadors de Sao Paulo, entre d’altres, s’han interessat pel festival.
Floria ha conclòs dient que “Tarragona explica la història de la millor manera possible” i que el festival “s’ha convertit en un referent a nivell mundial”.
Magí Seritjol, director del festival Tarraco Viva, també ha intervingut dient que l’afluència i l’expectació ha estat un èxit i Floria ha corroborat dient que totes activitats de pagament han exhaurit les entrades. Patricia Anton, regidora de Turisme, ha recalcat que les dades de fidelització també són molt elevades i que hi ha famílies que han repetit l’experiència dos i tres anys.
Tarraco Viva té com a objectiu explicar la historia gaudint de la ciutat i degustar les ofertes sense “grans aglomeracions”. Es tracta doncs, d’un festival amb molta força que té una vessant “amable” i que no pretén ser “una fira al carrer”, sinó un referent internacional de la història romana explicada pels tarragonins.
Després de la valoració s’ha celebrat el darrer acte del Festival Tarraco Viva. L’acte, que ha estat presentat per Magí Seritjol, i duia el nom de “Diàlegs amb la història”, ha consistit en un debat al voltant del llegat d’August i ha comptat amb historiadors, divulgadors i escriptors com Joaquim R. de Arbulo, Victor Amela, Toni Puig, Joan Gómez Pallarès i Xavier Bru de Sala.
Equip de redacció