.

.

TOTS 21

Una voluntaria de Tarraco Salut a la sortida de Joan XXIII. Foto: Cedida

Una voluntaria de Tarraco Salut a la sortida de Joan XXIII. Foto: Cedida

La fundació Tarraco Salut fa una crida de voluntaris per dur a terme acompanyament hospitalari durant els mesos d’estiu. L’ associació, que va néixer el 2011, dóna suport emocional a malalts del GIPPS i Joan XXIII. Tal com explica la presidenta i coordinadora de Tarraco Salut, Elisabet Pedret, “la nostra tasca és donar al malalt suport i afecte per tal que no tinguin la sensació d’estar sols”. Per exemple, explica Pedret que a pediatria hi ha voluntaris que dinamitzen la planta amb jocs i tallers per aompanyar moralment a famílies monoparentals que sovint treballen i no se’n poden fer càrrec.”

En total són uns 50 voluntaris que treballen colze amb colze per dur a terme aquesta tasca social. Tot i que des de Tarraco Salut s’exigeixen un mínim de dues hores setmanals, “hi ha voluntaris que venen cada dia”, afirma Pedret orgullosa. A més a més “tenim un ventall molt ampli de voluntaris des de la més jove que té 16 anys fins a la més gran que en té 82”.

Pedret confesa que no tots els voluntaris donen suport emocional als malalts perquè es tracta d’una tasca molt feixuga que pot assumir tothom. La directora afirma que aquest no és inconvenient per col·laborar amb la fundació ja que “altres voluntaris duen a terme treballs manuals que després es posen a la venda mitjançant el Facebook de l’entitat o comerços locals.

Amb la temporada d’estiu molts d’aquests acompanyants, que són estudiants de la URV, tornen a casa i deixen la tasca del voluntariat. Per aquesta raó la fundació fa una crida als ciutadans amb ganes d’implicar-se en una tasca social.

Brigitte Urzaiz