TARRAGONA 21

 La construcció d’un nou edifici adossat a l’existent permetrà reemplaçar els mòduls prefabricats on es presta el servei de menjador als alumnes del centre. Foto: Cedida

Aquest mes de maig s’han iniciat les obres d’ampliació de la llar d’infants Sol i Vent de l’Hospitalet de l’Infant. Aquests treballs de construcció d’un nou edifici adossat a l’existent, que permetrà reemplaçar els mòduls prefabricats on es presta el servei de menjador a l’alumnat del centre, havien de començar la darrera quinzena de març, però la data d’inici es va ajornar per precaució i a causa també de les restriccions imposades pel govern espanyol per frenar l’expansió del coronavirus.

El termini d’execució de les obres, adjudicades a l’empresa Edifisa Enter SL per un import de gairebé 363.000 euros, és de cinc mesos, per la qual cosa la previsió és que puguin estar enllestides per a l’inici del curs vinent, segons va explicar dilluns, 4 de maig, l’alcalde, Alfons Garcia, durant la visita que hi va fer juntament amb la direcció facultativa de l’obra.

L’ampliació de la llar d’infants prevista consisteix en la construcció d’un nou cos adossat a l’existent per la façana sud-oest, amb una superfície de 250,50 m2. Es tracta d’un edifici format per una planta baixa amb coberta plana, que constarà de cuina office, menjador i zona de dormitoris compartimentables i un bany. També s inclourà un porxo perimetral com a espai intermedi amb l’exterior. A la coberta, plana, no transitable, s’hi col·locaran els elements necessaris per a les instal·lacions de renovació d’aire, aire condicionat i conductes de pas d’instal·lacions.

Els espais tindran ventilació creuada i garantiran a la sala del menjador i dormitoris l’assolellament directe entre les 10 i les 12 hores en els solsticis d’hivern. Per realitzar la connexió del nou edifici a l’existent, s’haurà d’eliminar un aula de la llar d’infants existent i un office.

En el disseny de l’edifici, s’han tingut en compte les necessitats que té una escola bressol per acollir el menjador i espais per dormir de grups d’infants de 0 a 1 any; d’ 1 a 2 anys i de 2 a 3 anys. Per aquest motiu també, com a aspectes generals, totes les portes i zones de pas disposaran de sistema anti-picadits; els vidres transparents estaran senyalitzats per evitar accidents; i el mobiliari estarà adaptat i serà accessible als nens i nenes.

Per finançar aquest projecte, el consistori comptarà amb una subvenció de 101.105 euros de la Diputació de Tarragona, en el marc del Pla d’acció municipal 2019 (PAM); i amb una aportació econòmica del Ministerio para la Transición Ecológica de 190.468,75 euros, en concepte de projectes de desenvolupament local cofinanciables a realitzar l’any 2020, en virtut de l’establert a l’Ordre IET/458/2015, d’11 de març, per la qual es regulen les assignacions als municipis de l’entorn de les instal·lacions nuclears amg càrrec al Fondo para la financiación de las actividades del Plan General de Residuos Radiactivos.

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies