.

.

TOTS 21

A través dels sentits i la poesia, una goteta d’aigua conscienciarà als assistents sobre la riquesa de l’entorn natural de Reus. Foto: Ajuntament

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus oferirà sis sessions gratuïtes i obertes a tots els públics de la Ruta de l’Aigua de la Boca de la Mina amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua. Les sessions tindran lloc el dissabte 19 de març a les 11 i a les 12.30h i el dimarts 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua, a les 11, a les 12.30, a les 16.30 i a les 18.30h.

A través dels sentits i la poesia, una goteta d’aigua conscienciarà als assistents sobre la riquesa de l’entorn natural de Reus i com cuidar-lo gràcies a diferents accions a través dels sentits.

Les inscripcions es poden fer al portal inscripcions.reus.cat.

Aigües subterrànies

Amb aquesta activitat, l’Ajuntament de Reus se suma un any més a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua el proper 22 de març. Aquest any, el tema escollit per aquest dia és “Groundwater: making the invisible visible” “Aigües subterrànies: fent visible allò invisible”.

La falta de recursos hídrics del territori de Reus va portar, al segle XIX, a l’excavació de mines d’aigua per a transportar-les de forma subterrània i per la força de la gravetat. És el cas de la mina d’Almoster i de Maspujols, recentment recuperades i que formen part del sistema de subministrament dels recursos hídrics reusencs.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio ha recordat que “aquestes mines troben la seva boca al passeig de la Boca de la Mina, per aquest motiu, hem volgut donar a conèixer amb aquesta activitat oberta a tots els públics els recursos naturals com aquest perquè es conegui la fragilitat dels nostres aqüífers i conscienciar que l’aigua és un be escàs que cal estalviar”.

Les rutes de l’aigua formen part de la programació d’activitats que acull el passeig de la Boca de la Mina d’acord amb el Projecte de millora i recuperació del Passeig de la Boca de la Mina, cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Redacció