TARRAGONA 21

Sara Baras, en un moment de la seva actuació al Festival Internacional de Música de Cambrils. Foto: Eloi Tost

Sara Baras ha donat el tret de sortida a la 45a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils aquest dijous al vespre. La bailadora gaditana ha presentat el seu últim espectacle, titulat ‘Sombras’, amb el qual ha captivat el públic que s’ha acostat al parc del Pinaret. És la primera de les onze actuacions programades en el certamen, que comptarà amb noms de renom com Diego El Cigala, Els Pets, Rozalén o Fangoria, a més d’un reconegut tribut a Queen. ‘Sombras’ ha estat guardonat recentment amb el Premi Nacional de Dansa i es actualment està fent gira internacional de presentació.

L’espectacle està format per tretze coreografies. Segons explica la companyia, ‘Sombras’ és un viatge a través del temps, dels colors, del silenci i de la multitud “que ens persegueixen o que ens acompanyen però que no deixen de sorprendre’ns”. La direcció escència i la coreografia són obra de la mateixa Baras, que ha tingut la col·laboració del coreògraf José Serrano.

L’escenografia juga un paper important en l’espectacle, que barreja tradició i modernitat amb recursos tècnics i lumínics. La vessant musical ha estat desenvolupada pel guitarrista Keko Baldomero en col·laboració amb el violinista Ara Malikian.

Eloi Tost-ACN