.

.

TOTS 21

Hospital de Santa Tecla

L'Hospital de Santa Tecla

Dos metges de Santa Tecla han estat condemnats per imprudència lleu en un cas que ha provocat un rebombori avui a Tarragona. Davant la difusió a través de diferents mitjans de comunicació de la mort d’un pacient, el 2008, a l’Hospital de Santa Tecla, la direcció del centre ha volgut aclarir una sèrie de punts que “es poden corroborar amb la lectura de la sentència judicial del procediment”. En primer lloc, la direcció de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla apunta que “la sentència a la que es fa referència, en concret la núm. 199/2014 de data 1 de juliol de 2014 del Jutjat del Penal núm. 2 de Tarragona, condemna els metges per imprudència lleu, i no pas per homicidi imprudent, com erròniament s’està fent difusió a través dels mitjans de comunicació”.

El 2008 es va produir la mort a l’Hospital de Santa Tecla d’un pacient que va ingressar procedent d’un centre sociosanitari de la Xarxa de Santa Tecla per l’agreujament del seu estat després d’una estada perllongada a l’esmentat centre.

Santa Tecla defensa que “el que es va jutjar té la tipificació de falta, defensada pel Ministeri públic fiscal, i no pas de delicte d’homicidi, tipificació que també va ser assumida per l’acusació particular, acceptant per tant que la tipificació per la qual calia jutjar era una falta i no pas un delicte”.

D’acord amb el codi penal, subratlla la direcció de Santa Tecla, “la sentència declara l’extinció de la responsabilitat dels acusats per prescripció de la falta” i, per últim, que “prèviament, i també com recull la sentència, la companyia asseguradora i l’acusació havien arribat a un acord per indemnitzar els familiars”.

En qualsevol cas, la direcció qualifica de “lamentable” la mort d’un pacient que “va ingressar procedent d’un centre sociosanitari de la Xarxa de Santa Tecla per l’agreujament del seu estat després d’una estada perllongada a l’esmentat centre”.