.

L’alcalde, amb el director del Festival, durant la seva presentació. Foto: Tarragona21

Música clàssica, jazz, sarsuel·la i altres ritmes de qualitat inundaran Salou i deu poblacions més de la Costa Daurada i de l’interior del Camp en el primer Festival Internacional de Música Costa Daurada.

El festival, que serà d’entrada gratuïta a Salou i amb preus de cinc euros a la resta de municipis, es desenvoluparà per espai de cinc setmanes entre juliol i agost. Està promogut per l’Acadèmia Internacional de Música de Barcelona i capitanejat pel prestigios músic i director Melani Mestre, que ja es planteja ampliar-lo a més poblacions els propers anys i ser el referent català d’un compendi entre música de qualitat i formació musical a l’estiu, però sense elitisme.

La primera edició tindrà Salou com a epicentre, i s’escamparà per Tarragona, Torredembarra, Santa Coloma de Queralt, Altafulla, Creixell, Montblanc, Roda de Berà, Vilanova d’Escornalbou, Valls i Cambrils. A Salou se’n programaran cinc, entre ells el concert inicial i un d’ells, en el marc de les Nits Daurades.

El director del Festival, Melani Mestre, després de mostrar-se molt satisfet per poder iniciar una experiència d’aquestes característiques ha explicat que es tracta d’un festival amb un format únic amb més de 10 poblacions implicades i en el que hi haurà una combinació “entre la formació de músics i també una exhibició en concerts de petit i gran format amb una versatilitat de programa, com òpera, sarssuel·la catalana, piano i amb grans èxits de la música clàssica”.

La música clàssica arriba a la Costa Daurada de la mà del Festival Internacional de Música Costa Daurada – Salou, un esdeveniment que oferirà un programa proper, amè i de proximitat en espais de gran bellesa, que farà vibrar al públic durant més de 5 setmanes.

Grans intèrprets

Un Festival que comptarà amb concerts simfònics i de música de cambra i amb intèrprets com els violoncel·listes Svetlana Tovstukha i Edmon Bosch, l’arpista Laia Barberà, l’oboïsta Marta Vara, la soprano Charo Tris, els guitarristes Izan Rubio, José Galeote, José Isidoro Ramos, Carles Hoyo i Françoise-Xavier Nicolet, els violinistes Natalia Borysyuk i Manel Ribera, el pianista Melani Mestre, el Quartet Ibèric, Salzburg Guitar Trio, el ClassicJazz Quartet, el Duo Tangozzola i la ja mencionada JOFICAT, Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya.

Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que a Salou i al territori “feia falta un referent de música clàssica a l’estiu en el que hi participaran els millors músics del moment i a Salou estem oberts a acollir festivals de tots tipus de gèneres i amb aquest aconseguim democratitzar la cultura, acostar la música al ciutadà”.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament, Mª José Rodríguez, assenyalava que a Salou els cinc concerts que es duran a terme a Salou seran gratuïts “perquè estem convençuts que és la millor manera d’arribar a la ciutadania d’una manera no elitista, amb professors i alumnat d’arreu del món de gran qualitat”, apuntava. La resta de concerts tindran un preu únic d’entrada de 5 euros, gratuït per a nens i jubilats. Que molts concerts es facin a l’aire lliure ja és una declaracio d’intencions en l’objectiu d’apropar-los a la gent.

El Festival té com a objectius “promoure i divulgar la música clàssica a la Costa Daurada”, diversificant l’oferta d’oci existent. Més enllà dels epicentres turístics, la Costa Daurada compta amb paratges de gran bellesa a les zones d’interior. “El Festival és una oportunitat única per viure una oferta musical d’alta qualitat tot descobrint aquests espais emblemàtics”, ha estacat el seu director.

Es busca de manera central “apropar la formació musical especialitzada a l’àmbit de la interpretació professional”: el Festival serà punt de trobada d’intèrprets nacionals i internacionals que mostraran el seu talent en concerts de música de cambra i simfònica. Aquests últims seran a càrrec de la JOFICAT, una jove orquestra filharmònica pionera a Catalunya, formada per joves estudiants de gran nivell que es formen professionalment a través de les seves actuacions.

La Costa Daurada vol ser referent musical

També es pretén associar Salou i la Costa Daurada “com a referents d’una oferta musical de gran qualitat en clau divulgativa”: durant més de 5 setmanes s’oferiran més de 40 concerts que es caracteritzen per oferir programes de proximitat, assequibles i oberts a tots els públics, amb l’objectiu de fer arribar la música clàssica al màxim de persones possible, tot remarcant un especial èmfasi en la divulgació del Patrimoni Musical Català enmig de propostes originals i úniques.

El festival té un pressupost de 100.000 euros i el municipi de Salou –a través del conveni signat avui després de la roda de premsa- no aportarà diners sinó infraestructura (els espais del TAS) per a la seva realització.

Mes informació en aquest enllaç.