.

.

TOTS 21

L’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, va ser present ahir a la tarda, a Barcelona, acompanyat del gerent de l’entitat, Juan Carlos Capilla, i de la cap de Promoció, Natàlia Bel

L’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, va ser present ahir a la tarda, a Barcelona, acompanyat del gerent de l’entitat, Juan Carlos Capilla, i de la cap de Promoció, Natàlia Bel

L’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme de Salou, Pere Granados, va assistir ahir dijous, a la tarda, a la presentació de l’Any del Turisme Esportiu a Catalunya 2020, que va tenir lloc a la seu de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya – INEFC, a Barcelona. El batlle hi va ser present, acompanyat del gerent de l’entitat, Juan Carlos Capilla, i de la cap de Promoció, Natàlia Bel.

La presentació de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), del departament d’Empresa i Coneixement, va declarar el 2020 com l’Any del Turisme Esportiu, coincidint amb l’any olímpic en què se celebren els Jocs de Tòquio.

La nova imatge que promourà el turisme esportiu durant el 2020 es va donar a conèixer, entre d’altres accions destacades. Cal dir que aquest nou any temàtic pretén posicionar Catalunya com a destinació ideal per a la pràctica esportiva a nivell internacional, posant en valor els avantatges competitius climàtics i naturals i les excel·lents instal·lacions esportives existents, al mateix temps que donant suport a les empreses certificades i a les destinacions esportives catalanes.

Cal destacar que Catalunya compta amb un total d’11 municipis certificats en turisme esportiu, un dels quals és Salou.

Segons ha manifestat l’alcalde i president del Patronat de Turisme, Pere Granados, “a Salou comptem amb el segell de Turisme Esportiu, en les modalitats de futbol, vela lleugera i cicloturisme, fet que ens posiciona com un municipi turístic de primer ordre en l’àmbit de la pràctica esportiva”. A més, “la ciutat compta amb instal·lacions esportives de primer nivell per poder dur a terme diferents proves nacionals i internacionals, com la Challenge Salou, el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada i la Mare Nostrum Cup, entre d’altres”.

Amb un pressupost de gairebé dos milions d’euros, es pretén desenvolupar sinergies entre el sector esportiu i el turisme per maximitzar els beneficis. Així, es busca impulsar la creació de productes de turisme esportiu, desestacionalitzar l’oferta turística i fomentar la distribució territorial de les activitats.

Altres accions destacades són les que es desenvoluparan al voltant de l’esport adaptat i l’esport femení o l’assistència a esdeveniments esportius de renom, com el Vansbrosimningen, de natació en aigües obertes, o el Prudential RideLondon, de ciclisme.